Nedjelja, 5 svibnja, 2024

Hollande: BiH je sigurna za angažman poslovnih ljudi i predlažem otvaranje linije Sarajevo – Pariz

Must Read

Francuski predsjednik Francois Hollande ocijenio je je tijekom prijema za novog veleposlanika BiH u Francuskoj Ivana Orlića da je BiH sigurna zemlja, ne samo u fizičkom smislu, već i pravno za angažman francuskih poslovnih ljudi, priopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Hollande je izrazio punu spremnost Francuske, ali i osobnu, da pruži podršku članstvu BiH u euroatlantskim integracijama, nezavisno od izazova koje BiH na tom putu očekuju, te istakao da zna kako institucije BiH rade težak i odgovoran posao u tom smislu, navodi se u priopćenju.

Orlić je tijekom predaje akreditivnih pisama Hollandeu zahvalio za podršku koju Francuska pruža BiH na putu približavanja EU integracijama. On je istakao da BiH euroatlantske integracije smatra svojim vanjsko-političkim prioritetom.

Orlić je izrazio zahvalnost Vladi i narodu Francuske za pomoć i liderstvo u organiziranju međunarodne donatorske konferencije za BiH i Srbiju, čiji je cilj bio prikupljanje sredstava za otklanjanje posljedica katastrofalnih poplava.

On je sa žaljenjem istakao da je ekonomska suradnja BiH i Francuske izrazito nedovoljna, te, između ostalog, predložio otvaranje zrakoplovne linije Sarajevo – Pariz, kao i sudjelovanje neke od francuskih komercijalnih banaka u rekonstruiranju bankarskog tržišta u BiH.

U priopćenju se navodi da se Hollande u cijelosti suglasio sa Orlićevim mišljenjem kada je riječ o ekonomskoj suradnji, te ocijenio da je BiH sigurna zemlja, ne samo u fizičkom smislu, već i pravno za angažman francuskih poslovnih ljudi.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Imaju li zastupnici BH Hrvata (HDZBIH) u RH Saboru problem s Penavinim “NE SA SRBIMA” Plenkoviću?

Srbi u BIH u nekoliko su navrata spašavali poziciju HDZ-a u BIH. Taj isti HDZ BIH donosi stabilnu i...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -