Utorak, 30 travnja, 2024

Tužiteljstvo BiH traži pritvor i blokiranje imovine osumnjičenih u slučaju “Gibraltar”

Must Read

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH, nakon što je jutros u 8:00 sati zaprimio odluku suda, u zakonskom roku uputit će žalbu na odluku, kojom nije određen pritvor osumnjičenima u predmetu “Gibraltar”, te zatražiti određivanje mjere pritvora.

Tužiteljstvo BiH također će zatražiti privremenu mjeru – blokadu cjelokupne imovine (pokretne i nepokretne imovine, i blokadu računa) navedenih osumnjičenih za vrijeme trajanja postupka, jer će u okviru predmeta biti zatraženo i oduzimanje nezakonite imovinske koristi, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Sud je odbio prijedlog Tužiteljstva BiH za određivanje jednomjesečnog pritvora uhićenima u akciji kodnog naziva “Gibraltar” i oni su pušteni na slobodu.

Podsjetimo, u akciji “Gibraltar” pripadnici SIPA-e uhitili su direktora marketinške agencije S.V.R.S.A. Nevena Kulenovića, zatim djelatnike ove agencije Belmu Kulenović i Sanjina Kulenovića, generalnog direktora i člana Uprave HT “Eronet” Stipu Prlića i Zorana Bakulu, zamjenika generalnog direktora “Pink BH” Lajlu Torlak, bivšeg direktora “Mreže plus” Darka Aleksića, direktora agencije MITA Ejuba Kučuka i vlasnika agencije “Fabrika” Senada Zaimovića.

Ova grupa osumnjičena je za organizovani kriminal, krivotvorenje službenih isprava, zloupotrebu položaja ili ovlaštenja, poresku utaju, pranje novca, sklapanje štetnih ugovora, primanje i davanje dara ili drugih oblika koristi, te carinske prevare./HMS/

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

‘Skinite se s TikToka i uzmite oružje’. Britanci ismijavaju gen Z nakon vijesti o mobilizaciji

  Mnogi su isprva mislili da je vijest mobilizaciji još jedna lažna vijest s društvenih mreža, međutim shvatili su da je istina...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -