Utorak, 7 svibnja, 2024

New York: Prosvjedi zbog ‘terorističke’ opere

Must Read

Oko 400 ljudi okupilo se na protestu ispred Metropolitan opere u New Yorku zbog izvođenja opere “Smrt Klinghofera” (The Death of Klinghoffer) za koju tvrde da “veliča terorizam”.

Demonstranti, među kojima je bio i bivši gradonačelnik New Yorka Rodolfo Giuliani i političari iz redova republikanaca i demokrata, sinoć su uzvikivali “Sramota za Met!” i istakli transparente s natpisom “Met veliča terorizam”.

Djelo američkog kompozitora Johna Adamsa se zasniva na istinitom događaju iz 1985. Te godine su četiri pripadnika Palestinskog oslobodilačkog fronta organizirali otmicu turističkog broda Akile Lauro u istočnom Sredozemnom moru.

Tom prilikom je ubijen američki Živod Leon Klinghofer. Napadači su oteli 69-godišnjeg Klingofera, koji je bio u invalidskim kolicima, pucali u njega i gurnuli ga s palube.

Metropolitan je istaknuo i kako “neće popustiti pred pritiscima” i da neće otkazati predstavu, koja je u ponedjeljak uvečer izvedena uz dobacivanja iz publike, ali i ovacije na kraju koje su ih nadglasale, prenosi Beta.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Prije 33 godina goloruki širobriješki Hrvati pokušali su zaustavili kolonu tenkova JNA. Nažalost nije im uspjelo,kolona je za par dana prošla gdje je...

Godinu i nešto kasnije 160 naoružanih Hrvata položit će život u srazu s tim tenkovima na Kupresu. Među njima će...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -