Četvrtak, 19 rujna, 2024

ZLOČIN PROTIV ČOVJEČNOSTI: Iran zabranio Tango!

Vrlo

Iranske vlasti su donijele odluku o zabrani korištenja mobilnih internet usluga poput aplikacija watsapp, viber i tango.

Iranska državna novinska agencija IRNA javlja da je predsjednik iranskog pravosuđa ajatolah Amoli Larijani izdao naredbu Ministarstvu komunikacija da roku od 30 dana blokira pristup mobilnim aplikacijama whatsapp, viber i tango.

U pismu ministru komunikacija Mahmoudu Vaiziju se navodi da je razlog za zabranu tih aplikacija činjenica da su posredstvom njih objavljivane poruke uvredljivog sadržaja za islam, sigurnost i lidera islamske revolucije ajatolaha Homeinija.

Iranske vlasti provode jake mjere ograničavanja upotrebe interneta u zemlji. To je odmah pizazvalo reakcije hakera, pa su se ubrzo razvili i programi za “probijanje” zabrana.

Aktualni predsjednik Irana Hassan Rouhani je, za razliku od svojih prethodnika, veoma blagog političkog habitusa i sam koristi internet i društvene mreže. On od iranskih vlasti traži ukidanje tih zabrana, zbog čega je nerijetko na meti oštrih kritika iranskih konzervativaca.

Rouhani je proteklog tjedna govorio za državnu televiziju i tom prilikom istaknuo važnost interneta za pristup novim informacijama i tehnologijama za učenike, znanstvenike i sve ljude, te pozvao vjerske lidere da budu tolerantni o pitanju upotrebe interneta.

- Advertisement -

14656 KOMENTARI

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Obljetnica pokušaja oslobođenja Mostara od strane patriotskog Hamasa: Teroristi domorodci Hrvati ipak nisu iseljeni

Mostar – Dana 18. rujna slavimo nesvakidašnju obljetnicu – pokušaj osvajanja Mostara od strane patriotskog pokreta Hamasa koji je...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -