Petak, 18 listopada, 2024

Merkel od Bundestaga zatražila da BiH proglasi sigurnom zemljom

Vrlo

Angela Merkel, njemačka kancelarka, u obraćanju njemačkom Bundestagu pozvala je gornji dom da potvrdi zakon po kojem bi Srbija, Makedonija i BiH bile proglašene sigurnim zemljama.

Podsjećajući da 20 odsto od ukupno 200.000 zahtjeva za azil godišnje dolazi iz ove tri zemlje, ukazala je da bi to ubrzalo postupak obrade zahtjeva.

“Ponovit ću vam kakva je situacija u praksi: s obzirom na izbjeglice koje dolaze iz Sirije, a možda još i iz Iraka, mi stojimo pred velikim izazovima. Moramo razmisliti kako pomoći onima kojima je pomoć zaista potrebna”, istakla je Merkel, naglasivši, kako prenose “Nezavisne novine” da samo jedan posto zahtjeva iz tri balkanske zemlje bude odobreno.

Podsjećamo, gornji dom njemačkog parlamenta bi 19. rujna trebao potvrditi zakon Bundestaga o proglašavanju ove tri zemlje sigurnim. Tome se i dalje protivi stranka zelenih, bez čije suglasnosti zakon ne može proći./HMS/

- Advertisement -

14656 KOMENTARI

guest

Uključena je moderacija komentara. Potrebno je određeno vrijeme da se pojavi vaš komentar.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

SKEJO: Država daje prostor Prijovićki, ali za Thompsona nema mjesta?

Nakon nedavne konferencije za tisak, Udruga IX. bojne HOS-a izrazila je svoje duboko nezadovoljstvo načinom na koji se njihove...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -