Petak, 18 listopada, 2024

Svijet oduševljen Marinom Čilićem: Demolirao je najboljeg igrača u povijesti

Vrlo

Nakon što je Marin Čilić velikog Rogera Federera jučer ‘otpuhao’ s terena, svjetski su se mediji raspisali o neočekivanom finalu autsajdera i impresivnoj igri našeg tenisača. „Kad gledate Čilića kako igra, vidite da uopće nije važno jeste li igrač koji u karijeri ima 17 Grand Slam titula ili nemate niti jednu. Njegova igra s osnovne crte bila je savršena“, rekao je John McEnroe. Istu je stvar naglasio New York Times, a portal Sportige napisao je da se Čilićeva igra više ne bazira samo na servisu, već da ostavlja dojam kompletnog igrača. Finale se igra sutra, HRT (u zadnji čas) dogovara prijenos. Igra protiv Japanca Nishikorija, čiji prolazak u finale (protiv Đokovića) je tkđ. bio senzacija.

 

Svjetski mediji o finalu autsajdera: "Umjesto Beckera i Edberga, gledat ćemo Ivaniševića i Changa"

Foto: Screenshot

NAKON što je u polufinalu US Opena Marin Čilić eliminirao Rogera Federera, a Kei Nishikori prvog igrača svijeta Novaka Đokovića, njemačka novinska agencija DPA ističe da ćemo u ponedjeljak gledati finale autsajdera.

I New York Times je na sličnom tragu. Umjesto očekivanog finala između Federera i Đokovića, i njihovih trenera Stefana Edberga (Federer) i Borisa Beckera (Đoković), gledat ćemo dvoboj Gorana Ivaniševića (trener Čilića) i Michaela Changa (trener Nishikorija).

Za britansku agenciju Reuters to je bio dan koji je donio jedno od najvećih iznenađenja u povijesti Grand Slam turnira. Reuters navodi da Federer nije imao odgovor na Čilićeve silovite servise i udarce sa osnovne linije.

Francuski L’Équipe piše da je Čilić lakoćom svladao Federera. I britanski Guardian ističe da je Čilić demolirao Federera, a legendarni tenisač John McEnroe bio je impresioniran Čilićevom partijom i njegovim udarcima sa osnovne linije.

Veliki John je nakon meča oduševljeno izjavio:
Kad gledate Čilića kako igra vidite da uopće nije važno da li ste igrač koji ima u karijeri 17 Grand Slam titula ili nemate niti jednu. Njegova igra s osnovne crte bila se savršena. S takvim udarcima je razbio Federera. To je bio ključ pobjede”.
New York Times je pobjedi Marina Čilića posvetio veliki prostor. Ističu da je cijeli teniski svijet očekivao finale Đoković – Federer, no iznenađenje se dogodilo, i ono je bilo posve zasluženo.
Također, kolumnist NYT piše da je Čilićeva igra s osnovne linije bila impresivna i da protiv takve igre Federer nije imao izgleda.
Portal Sportige hvalospjevima opisuje jučerašnju igru Marina Čilića. Pišu kako Marinova igra nije više samo igra bazirana na servisu,  premda je i početnim udarcima uništavao Švicarca. Ova igra koju je on jučer prikazao, igra je kompletnog igrača.
Sport.fr piše kako je Uragan zvan Marin Čilić otpuhao Federera. Dodaju, kako se već nakon pobjede nad Tomasom Berdychom dalo naslutiti da Hrvat u New Yorku misli ozbiljno, no nakon polufinala u kojem je najvećeg tenisača svih vremena ostavio bez grama šanse, jasno je da je teniski svijet dobio novu super zvijezdu.
Španjolska Marca oduševljeno piše o senzacionalnom finalu dvojice “autsajdera”, a poseban prostor daju Čiliću i ističu da je njegova igra protiv Federera bila igra za naslov.
Japanski navijači dugo su slavili pobjedu Nishikorija, i to je bila udarna vijest u svim japanskim medijma, a neke novine objavile su posebna izdanja posvećena Nishikoriju.
- Advertisement -

14656 KOMENTARI

guest

Uključena je moderacija komentara. Potrebno je određeno vrijeme da se pojavi vaš komentar.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

SKEJO: Država daje prostor Prijovićki, ali za Thompsona nema mjesta?

Nakon nedavne konferencije za tisak, Udruga IX. bojne HOS-a izrazila je svoje duboko nezadovoljstvo načinom na koji se njihove...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -