Ponedjeljak, 15 travnja, 2024

36 Napretkovih stipendista potpisalo ugovor o stipendiranju

Must Read

Svečanost potpisivanja ugovora o dodjeli stipendija iz Napretkova fonda za stipendiranje i sveučilište ‘‘Ivo Andrić – Vladimir Prelog‘‘ i podfonda ‘‘Irena Kozarić‘‘ i ‘‘Vid Puljić‘‘, s ovogodišnjim stipendistima, upriličena je u subotu u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru.

U akademskoj 2023./2024. godini Središnja uprava HKD Napredak stipendirat će 121 studenta, a ukupno je za stipendije izdvojeno 170.000 KM, što je najviše u posljednje 34 godine.

Potpisivanje ugovora sa stipendistima organizirali su HKD Napredak Glavna podružnica Mostar i Središnja uprava HKD Napredak, uz nazočnost članova Središnje uprave, Ivane Barišić i dr. Ante Ivića te dopredsjednika Središnje uprave; Miroslava Landeke, Josipa Križanovića i prof. dr. sc. Hrvoja Miloševića.

Svečanost je započela uz intoniranje himne HKD-a Napredak i prikazivanje kratkog dokumentarnog filma ‘‘120 godina HKD Napredak‘‘.

U ime domaćina pozdravnim riječima obratio se Miroslav Landeka koji je, između ostalog, kazao kako svi stipendisti mogu s ponosom isticati činjenicu da su Napretkovi stipendisti te da trebaju aktivno sudjelovati u radu Društva i kulturnim sadržajima i aktivnostima koje Napredak organizira. Pozvao ih je da u budućnosti, kada budu u prilici, pomognu nekim budućim stipendistima.

Dopredsjednik Josip Križanović podsjetio je, kako se u zadnjih pet godina svake godine osigurava sve veći iznos za stipendije što potvrđuje da, od svog osnutka 1902. godine, Napredak vrši misiju pomoći đacima i studentima u školovanju. Iznio je podatak da je HKD Napredak, od svog utemeljenja do zabrane rada Društva 1949. godine, školovao i pomagao školovati oko šesnaest tisuća đaka i studenata, a među njima, jedinu dvojicu nobelovaca u Bosni i Hercegovini, Ivu Andrića i Vladimira Preloga.

Inače, od obnove Društva, 1990. godine do danas, HKD Napredak osigurao je 3211 stipendija, a kroz brojne Napretkove podružnice podijeljeno je još više od 1000 stipendija, priopćeno je iz HKD-a Napredak.

- Advertisement -

2 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

2 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
pak
pak
1 month ago

to je za pohvalu ali nažalost uvijek ne dobivaju najpotrebitiji…primjer je dobitnik stipendije za doktorski studij koji je u isto vrijeme bio član vijeća za elektroničke medije u Hrvatskoj i imao je izuzetno visoka primanja

Anonymous
Anonymous
Reply to  pak
1 month ago

Štela …

Последний

Blokirali smo oglase izdajničkog DC-a Mate Granića

Jer novcem se može kupiti sve i svakog u RH. U HercegBosni ne može. I nemoj da nam netko smeće...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -