Published On: Pon, srp 1st, 2019

15-godišnja Coco Gauff priredila senzaciju, Venus ide kući

Najmlađa teniserka koja se ikada pojavila na Wimbledon-u Cori Gauff je izbacila Venus Villiams u prvom kolu Wimbledona 2:0. Po setovima je bilo 6:4 i 6:4. Caroline Wozniacki takođe ide u drugo kolo jer joj je u prvom setu duel predala Sara Sorribes Tormo.

U prvom setu je viđen samo jedan brejk, tačnije samo jedna brejk lopta. Nju je u petom gemu iskoristila Cori Gauff i tada je povela 3:2. Prednost brejka je protiv 24 godina starije teniserke održala do kraja seta.

  1. U drugom setu je 15-godišnja igračica napravila brejk u petom gemu kada je povela 3:2. Venus Villiams je uzvratila izjednačivši na 4:4, ali je Coco momentalno opet napravila brejk. U narednom gemu je ova najmlađa igračica koja je ikada igrala na Wimbledonu imala tri set lopte pre nego što je iskoristila četvrtu.

Gof je inače najmlađa teniserka koja je dobila u prvoj rundi Wimbledona još od 1991. godine. Ona će igrati sa Magdalenom Ribarikovom u drugom kolu koja je savladala 10. nosioca Arynu Sabalenku.

  1. U drugom kolu je i Caroline Wozniacki koja je 14. nosilac i to zato što joj je meč predala Sara Torribes Tormo. Špankinja je u prvom setu imala prednost 4:1 jer je napravila dva brejka, a zatim je Wozniacki osvojila četiri gema uzastopno.