119 DANA U PRITVORU Pritvoreni BBB-i danas izlaze pred suca u Ateni. Tereti ih se po 11 točaka, jedna posebno zabrinjava obranu

Prva skupina Bad Blue Boysa, od njih 102 koliko ih se nalazi u grčkim zatvorima nakon huliganskih nereda u kolovozu u Ateni, tijekom kojih je poginuo navijač AEK-a Michalis Katsouris, danas će izaći pred suca istrage.

Pred sud su prepraćeni pred jakom policijskom pratnjom jutros u 8:30 po lokalnom vremenu.

Bit će to nakon punih 119 dana pritvora, a iskaz sucu dat će prva skupina od 38 pritvorenih hrvatskih državljana.

HRT piše kako će za odvjetnike navijača biti neprihvatljiva svaka odluka osim one o trenutnom ukidanju istražnog zatvora. Prema optužnici ih se tereti za 11 prekršajnih i kaznenih djela. Prva točka optužnice posebno zabrinjava obranu Bad Blue Boysa, a to je točka o zločinačkom udruženju, a za razliku od preostalih deset točaka, nije opisana nijednom rečenicom.

Pripadnici Bad Blue Boysa bili su razmješteni u 14 zatvora diljem Grčke. Proteklih nekoliko dana pristizali su u Atenu u sklopu priprema za ispitivanje, te se sada svi nalaze u istoj kaznionici.

Danas će biti preprećeni do sudnice uz jaku policijsku praznju.

Premijer Andrej Plenković najavio je danas da sredinom tjedna stižu dobre vijesti, te kako mu se čini da su svi pravni lijekovi iscrpljeni.

Odluka suca za prvu skupinu ispitanih trebala bi biti poznata danas poslijepodne