Utorak, 16 travnja, 2024

11. IZBORNA JEDNICA Za liste ''dijaspore'' u Mostaru glasovalo 15.000 glasača

Must Read
Birališta u BiH na izborima za osmi saziv Hrvatskog sabora, koja su bila otvorena jučer i danas za hrvatske državljane koji žive u BiH ili privremeno borave u BiH, zatvorena su iza 19 sati.
 Državno izborno povjerenstvo Republike Hrvatske nije objavilo podatke o odzivu ni prvog ni drugog dana za 11. izbornu jedinicu, no prema procjenama s birališta odziv je bio dobar.
Pojedini mediji objavili su neslužbeni podatak da je samo na 20 biračkih mjesta u Mostaru, koja su bila smještena u Osnovnoj školi Petra Bakule, glasovalo skoro 15.000 birača, javlja Fena.
Ukupno su u BiH bila otvorena 33 otvorena birališta, i unatoč povećanoj izlaznosti nisu zabilježene veće gužve, kao ni problemi u izbornom procesu.
Na izborima za Hrvatski sabor provedenim prije četiri godine, u BiH je bilo otvoreno 30 biračkih mjesta, a glasovalo je ukupno oko 17.000 birača.
Inače, u sklopu 11. izborne jedinice glasovalo se u 48 država na 114 biračkih mjesta, a za  tri saborska mandata iz „dijaspore“ ove su se godine natjecali kandidati s 11 prijavljenih listi.
- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Procurila neugodna priča o Butkoviću: Iza uspona HDZ-ovca stoji poznati komunistički čelnik?

Olja, ima li člana tvoje obitelji koji se nije okoristio državnim novcem otkad si ministar – priupitao je predsjednik Zoran Milanović ministra...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -