Published On: Čet, lis 13th, 2016

​Srpski Nedjeljnik izmislio intervju s Trumpom u kojem se ispričava za bombardiranje Beograda


Nešto ranije danas odjeknula je vijest da se Donald Trump u intervjuu za srpski Nedjeljnik ispričao Srbima zbog bombardiranja kojim je zaustavljena agresija Miloševićevog režima na Kosovo 1999. godine.
“Bombardiranje Srba, koji su bili naši saveznici u oba svjetska rata, bilo je velika greška. Srbi su vrlo dobri ljudi. Nažalost, Clintonova administracija nanijela im je dosta zla, ali i čitavom Balkanu, od kojeg su napravili kaos”, navodno je rekao Trump u intervjuu za Nedjeljnik.
Međutim, izgleda da Trump ne samo što nije uputio takvu ispriku, prenosi hrvatski Index, već je i sam intervju Nedjeljnik jednostavno – lažirao. Naime, kako piše Politico, njegov izborni stožer demantirao je da je Trump uopće dao intervju srpskom listu. U nastavku prenosimo njihovo priopćenje:
Trumpov glasnogovornik: On nikad nije dao intervju srpskom listu
“Gospodin Trump nikad nije dao intervju srpskom listu Nedjeljnik kao što je lažno izvijestio diskreditirani Newsweek, niti je takav intervju koordiniran preko našeg državnog direktora za Indianu. Ovo je bila prevara i očekujemo službeni demantij i ispriku od svih uključenih”, izjavio je Jason Miller, viši komunikacijski savjetnik u Trumpovoj kampanji.
Navedeni državni direktor za Indianu, Suzie Jaworowski, također se očitovala: “U vezi članka sa srpskim političarem i gospodinom Trumpom preko mog e-maila, vijest je potpuno lažna. Nikad nisam služila kao kurir za intervju gospodinu Trumpu ili bilo kome”.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>