Published On: Sub, pro 30th, 2017

​Islamska država preuzela odgovornost za napad u Sankt Peterburgu u kojemu je ranjeno 13 osoba

Islamska država (IS) preuzela je odgovornost za napad na trgovački centar u Sankt Peterburgu u kojemu je u srijedu ranjeno 13 osoba, navodi se u priopćenju Amaka, propagandne agencije IS-a.

“Napad kojemu je cilj bio trgovački centar u Sankt Peterburgu u srijedu izvela je skupina koja čini dio Islamske države”, stoji u priopćenju.

Trinaest osoba ranjeno je u eksploziji bombe u trgovačkom centru u Sankt Peterburgu, a ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je kako je riječ o “terorističkom činu”.

IS i sirijski ogranak Al Qaide nekoliko su puta zaprijetili Rusiji nakon početka njezine vojne intervencije u Siriji 30. rujna 2015. godine.

Sankt Peterburg već je bio meta napada, a za eksploziju u metrou 3. travnja u kojoj je poginulo 15 osoba, a deseci su ranjeni odgovornost je preuzela skupina povezana s Al Qaidom.

Sredinom prosinca ruske sigurnosne službe objavile su da su zahvaljujući obavještajnim podacima koje je prenijela CIA spriječile napade koje je IS pripremao za 16. prosinca u Sankt Peterburgu, među kojima i napad na katedralu Kazanjske Bogorodice.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare