Subota, 15 lipnja, 2024

​Islamska država preuzela odgovornost za napad u Sankt Peterburgu u kojemu je ranjeno 13 osoba

Must Read

Islamska država (IS) preuzela je odgovornost za napad na trgovački centar u Sankt Peterburgu u kojemu je u srijedu ranjeno 13 osoba, navodi se u priopćenju Amaka, propagandne agencije IS-a.

“Napad kojemu je cilj bio trgovački centar u Sankt Peterburgu u srijedu izvela je skupina koja čini dio Islamske države”, stoji u priopćenju.

Trinaest osoba ranjeno je u eksploziji bombe u trgovačkom centru u Sankt Peterburgu, a ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je kako je riječ o “terorističkom činu”.

IS i sirijski ogranak Al Qaide nekoliko su puta zaprijetili Rusiji nakon početka njezine vojne intervencije u Siriji 30. rujna 2015. godine.

Sankt Peterburg već je bio meta napada, a za eksploziju u metrou 3. travnja u kojoj je poginulo 15 osoba, a deseci su ranjeni odgovornost je preuzela skupina povezana s Al Qaidom.

Sredinom prosinca ruske sigurnosne službe objavile su da su zahvaljujući obavještajnim podacima koje je prenijela CIA spriječile napade koje je IS pripremao za 16. prosinca u Sankt Peterburgu, među kojima i napad na katedralu Kazanjske Bogorodice.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Politico: EU htjela uvesti sankcije na ruski plin. Nikad nećete pogoditi koja zemlja je blokirala tu odluku

Zemlje Europske unije se jučer nisu uspjele dogovoriti o novim sankcijama protiv unosnog ruskog sektora ukapljenog prirodnog plina, navodi...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -