Utorak, 18 lipnja, 2024

​FILMSKO RAZBOJSTVO: Mostarac Tole među uhićenima zbog pljačke dostavnog vozila

Must Read

Među trojicom uhićenih osumnjičenika za pljačku dostavnog vozila jedne zaštitarske agencije u Zagrebu, našao se i jedan Mostarac.

Kako neslužbeno doznajemo radi se o Romeu Toli (44) otprije poznatom mostarskoj policiji po činjenju kaznenih djela.

Tole se na stranicama crne kronike posljednji put spominjao 2012. godine. Naime, krajem ožujka iste godine sudac za prethodni postupak Županijskog suda u Mostaru odredio je Toli mjeru jednomjesečnog pritvora zbog kaznenog djela razbojstva.

Tada je bio optužen da je 6. lipnja 2009. godine oko 09.25 sati s nepoznatom osobom ušao s automatskom puškom i maskiran kapuljačom u banku “Volksbank” BiH, poslovnica Mostar te zaprijetio da će napasti izravno na život zaštitara tvrtke “Redarstvenik” J. K., a držeći pušku u pravcu istoga, kao i na službenike banke, dok je druga osoba iz blagajni i iz nezaključanog sefa nasilno otuđila novac u iznosu od 4 660 eura i 8000 maraka , a zatim su se obojica uputili vozilom u nepoznatom smjeru. Tole je tri godine bio nedostupan tijelima gonjenja.

Bio je osuđivan zbog različitih kaznenih djela, među ostalim i zbog kaznenih djela prevare i utaje.

Ovaj put uhitila ga je hrvatska policija u Zagrebu nakon pljačke dostavnog vozila zaštitarske agencije koja se dogodila u ponedjeljak tijekom jutarnje prometne špice u Zagrebu, 15-ak minuta prije 8 sati. Najprije se dogodila filmska pljačka, a zatim i filmska potjera u kojoj je policija uhitila trojicu osumnjičenika.

Trojica razbojnika, naoružani dugim vatrenim oružjem i pištoljima, presreli su dostavni Citroën Nemo jedne zaštitarske tvrtke u Ulici Grada Gospića na Žitnjaku. Napadači maskirani crnim potkapama s prorezima za oči izjurili su iz vozila koje su koristili i uperili oružje u zaštitare, naredivši im da predaju novac koji prevoze ili će pucati.

Zaštitari nisu imali izbora, nego su otvorili stražnja vrata dostavnog vozila iz kojeg su počinitelji izvukli plijen i vratili se u automobil kojim su se dali u bijeg. Dio njihove “akcije” čak su mobilnim uređajima snimili građani koji su se na putu prema poslu provezli pokraj mjesta pljačke. Na snimci se vidi kako jedan maskirani pljačkaš ulazi kroz stražnja vrata auta kojim su pobjegli i ostavlja nemoćnog zaštitara pokraj bijelog Citroëna.

Međutim, razbojnici nisu daleko stigli. Policija je vrlo brzo dobila dojavu o prepadu te je odmah organizirala opsežnu potjeru u kojoj su sudjelovale sve raspoložive snage, pri čemu je korištena i pomoć iz zraka – policijski helikopter.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović  je dao izjavu, pohvalivši policajce koji su uhitili trojicu osumnjičenih za razbojništvo nad zaštitarima i oružanu pljačku dostavnog vozila na Žitnjaku.

– Iskoristio bih priliku i pohvalio policijske službenike za jednu promptnu, odlučnu i profesionalno izvedenu akciju u kojoj nijedan građanin nije bio ugrožen, čime je policija još jednom pokazala da je spremna i sposobna nositi se s najozbiljnijim izazovima i održavati red i sigurnost u Republici Hrvatskoj, izjavio je ministar, potvrdivši da je policija “žurnom, pravovremenom i koordiniranom akcijom uhitila trojicu napadača” koji su nešto ranije izveli oružanu pljačku.

– Koordinacija se sastojala u tome da su sve raspoložive snage temeljne, interventne, specijalne i kriminalističke policije uz pomoć helikoptera locirale napadače i uhitile ih. Istraga se širi, izjavio je ministar Božinović.

Upravo zbog tog širenja istrage, odnosno sumnji da je u organizaciji pljačke sudjelovalo još osoba, nije bilo moguće dobiti nikakve dodatne informacije o samoj pljački i o privedenim osobama. Policija je najavila da će o svemu izvijestiti javnost nakon završetka kriminalističkog istraživanja.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

NE POŠTUJE NITI KRALJA CHARLESA: Je li Murphey Cikotić baš morao doći na proslavu njegovog rođendana?

Rođendan kralja Charlesa proslavljen je i u BIH. Tu su se skupili uglednici koji nešto predstavljaju i nešto korisno...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -