HT ERONET Božićna bajka: Djeca slušala bajke, pisala pisma, uživala u predstavi

HT ERONET Božićna bajka u organizaciji Hrvatskoga doma Hercega Stjepana Kosače okupila je mnoštvo djevojčica i dječaka iz mostarskih osnovnih škola. Djeca su Djedu Božićnjaku pisala pisma sa željama, razgovarali su s Bakom Mrazicom i književnicom Sonjom Škobić te uživali u predstavi “Superjunaci u tvornici igračaka” Maloga teatra Mostar.

HT ERONET je i ove godine, povodom božićnih i novogodišnjih blagdana, obradovao najmlađe. Sve je počelo predstavljanjem slikovnice o neobičnom mačku Kikiju, književnice Sonje Škobić.

Uz Kikijeve pustolovine, književnica je interpretirala i svoju božićnu bajku te prepustila pozornicu Baki Mrazici (prof. dr. Vida Sreta Žuljević). Baka Mrazica provela je najmlađe putem koji je prošla, zajedno s Djedom Božićnjakom, od Sjevernog pola do naših krajeva.

Uslijedila je željaonica u kojoj su djeca pisala svoje želje u pismu Djedu Božićnjaku.

U velikoj Kosačinoj dvorani priređena je i predstava “Superjunaci u tvornici igračaka” Maloga teatra Mostar za djecu djelatnika HT ERONET-a, a tom prigodom podijeljeni su i paketići.

Posebni gosti programa bila su djeca i mladi iz Udruge roditelja i djece s posebnim potrebama “Vedri osmijeh” koji su također dobili darove i slikali se s Djedom Božićnjakom.

(www.jabuka.tv)