Published On: Mon, Jan 9th, 2017

RS ne može naprijed bez BiH, niti BiH može naprijed bez RS

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić stigao je u Banju Luku, na obilježavanje 9. siječnja, dana RS koga je Ustavni sud BiH proglasio neustavnim. Nikolić je danas u Banjoj Luci rekao da je član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović umislio da je predstavnik svih građana u BiH, ali Nikolić smatra da to nije točno.

– RS ne može naprijed bez BiH niti BiH može naprijed bez RS. Ne može se lomiti između dva entiteta niti to treba raditi. Svi ljudi trebaju biti sretni i zadovoljni. Teško je godinama ponavljati da se ništa nije dogodilo, ali hajde da počnemo razmišljati tako – kazao je Nikolić.

On je dodao da je RS na referendumu o danu RS rekla svoj stav i istakao da “to nema nikakve veze s Ustavnim sudom BiH”. Nikolić je kazao da je RS nastala zato što je netko želio da razbije Jugoslaviju, a “Bošnjaci su krenuli u to predvođeni starijim Izetbegovićem”.

– Zar je netko mislio da će se građani RS samo predati? RS je danas multietnički prostor u kojem se poštuju svačija prava. Ovo je veliki dan za sve nas. Naša odlučnost nikada nije bila upitna. Smatrao sam da je RS zasluživala mnogo više nego što je dobila Dejtonom, ali je danas Dejton temelj na kojem je osnovana RS. BiH ne može više nikada utjecati na to da li će RS postojati ili ne. Dok ima Srba s desne i lijeve strane Drine to nikada neće da se pogazi – istaknuo je Nikolić.

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer