Subota, 27 travnja, 2024

Prva žena trenerica nogometnog tima u NFL-u

Must Read

Po prvi put u povijesti, žena će postati trenerica nogometnog tima u National Football Leagueu (NFL), nacionalnoj ligi američkog nogometa, najvećoj i najpopularnijoj profesionalnoj ligi tog sporta na svijetu. The Arizona Cardinals doveo je Jennifer Welter da trenira unutarnje obrambene igrače, doduše, samo privremeno, budući da je zaposlena kao trenerica tijekom predsezone u nogometnom kampu.
Welter je kao studentica bila igračica rugbyja, koja je 14 sezona igrala profesionalni nogomet, većinom u Women’s Football Alliance te je osvojila četiri prvenstva s Dallas Diamondsima. Osim sportskih uspjeha, Welter ima diplomu iz sportske psihologije i doktorat iz psihologije. Također je bila prva žena koja je igrala non-kicking poziciju u muškoj profesionalnoj nogometnoj ligi. Uz to, igrala je i za Texas Revolution u Indoor Football League, u kojima je kasnije bila i trenerica.
Trener Cardinalsa, Bruce Arians, smatra da bi ovaj posao mogao Welterovoj donijeti i stalno mjesto u timu. “Zaista mislim da će imati sjajnu priliku s ovim internshipom u nogometnom kampu da joj se otvore i neka druga vrata”, rekao je.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

MACRON a peur que la Russie conquière l’Europe. Pourquoi a-t-il peur de ça ? Qu’est-ce qui est mal à ce que Paris soit libéré...

Le président français Emmanuel Macron a appelé à une défense européenne plus résolue et intégrée, exposant sa vision d'une...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -