Petak, 29 ožujka, 2024

FEDERALNA TV: Ne pada im na pamet otkupiti prava za prijenos US Opena

Must Read

Iako je BIH po ustavu zemlja i hrvatskog naroda, iako je Čilić Hrvat iz Međugorja, i građanin BiH, Federalna TV Duške Jurišić nije ni pomišljala otkupiti prava za prijenost US Opena. Lijep je to  primjer generalnog odnosa medijskog i poltiičkog establišmenta u BIH prema jednima i drugima.

Nezamislivo je da sarajevski tenisač igra finale US opena a da državne BH Tv kuće to ne prenose. Štoviše sudjelovanje građanina BIH na US Openu na BH državnim medijima prenosi se kao isključivo stvar RH sporta. Bez obzira što je Čilić dio RH reprezentacije on nikada nije prestao biti tenisač iz Hercegovine. Dakle i Bosne i Hercegovine.

S jedne strane od Hrvata u BIH traži se lojalnost zemlji bez pogovora a upravo na ovakvim primjerima vidi se koliko je politika, pa i medijska licemjerna prema tim istim Hrvatima. Čilić je naš, makar bio i Hrvat – to bi trebala biti polazna osnova svakog pozitivnog patriotizma glavnog grada. Međutim danas je puno vjerojatnije da ćete za vrijeme prvog hercegovačkog finala US Opena na FTV-u gledati snimku Erdoganova govora nego. Dobro jutro Duško Jurišić, đe si šta ima?

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Последний

MIKULIĆ: Demistifikacija narativa većinske hegemonije na Federalnoj televiziji

Sinoć sam gostovao u emisiji Odgovorite ljudima na Federalnoj televiziji. Iskoristio sam priliku da u društvu Jakoba Fincija, predsjednika...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com