Petak, 26 travnja, 2024

LAST GOEBBELS MEDIA IN EUROPE: Kako FTV podsjeća na referendum o nezavisnosti BiH?

Must Read

FTV je jedina politička partija u BIH koja trajno vlada već puna dva desetljeća bez ikakve odgovornosti pred građanima. I dok ostale partije u BIH na neki način mogu biti srušene s vlasti ako svoj program ne provedu valjano, usljed ovih ili onih društvenih procesa FTV je nedodirljiva.

Članarine FTV-u prema zakonu dužni su plaćati svi građani Federacije, dok su ostalim partijama u FBIH članarine dužni plaćati samo članovi te partije. Nejasno je zašto FTV ne iziđe na izbore kao druge stranke nego parazitski živi zabarakadirano u zgradi skupa sa par stotina svojih članova, na dobrim državnim plaćama?

FTV je stranka koja ima odlično argumentiran bošnjački nacionalni program i kao takva sigurno bi našla mjesta na bošnjačkom političkom spektru te bi prvaci ove partije mogli igrati značajnu ulogu u političkoj stvarnosti BIH.

 

 

Recimo Duška Jurišić mogla bi biti odlična ministrica unutarnjih poslova.

Ona baš onako kad ispituje to čini strogo, milicijski a Avdo Avdić mogao bi biti ravnatelj SIPE pošto se etablirao kao poznavatelj terorizma u zemlji. Umjesto što teroriziraju javnost neistinama i ideologijom, trebali konačno prestati s okupacijom jedne državne zgrade i spustiti se na političko tržište.

FTV već dugo, dugo vremena uopće ne objavljuje priopćenja na hrvatskom jeziku, čime su se se i javno definirali kao bošnjačka stranka. Iako oni u zajebanciji za sebe tvrde da su navodno Javni RTV emiter. RAK ih naravno za to ne kažnjava, a Hrvati su odavno odustali od prijava, shvaćajući da je FTV uz Komšić jedan od najboljih dokaza o tome u kakvom to “pravednom društvu” živimo.

Najsvježiji primjer neprofesionalnosit FTV-a  su od jučer. Priopćenja HNS-a i pozivi za ravnopravnost u BIH u FTV-u su okarakterizirani kao udar na državu. Sličnog stava su i ostale radikalne bošnjačke partije kako desnog tako i lijevog krila.

U prilogu o Danu nezavisnosti BIH također se prešućuje kako je uvjet za valjanost referenduma bila dvotrećinska većina građana. Kako su na tlu FBIH, današnje, masovno ubacivani listići preko noći.

Potom FTV dezinformira javnost kako su za nezavisnost BIH glasali svi narodi i građani u BIH, što je također laž. Srbi , koji čine jedan od tri konstitutivna naroda nisu glasovali. Samim time, povrijeđen je tadašnji Ustav i prema njemu referendum je nevaljao.

Kada bi se konstitutivnost čak i iznegirala opet broj od 66% nije postignut. Zato Alija u prilogu FTV-a kaže 66% bio bi odličan rezultat al dobar je i ovaj. Primjerice uvjet za nezavinost Crne Gore bio je preko 64% dok je onda suludo govoriti kako je uvjet za nezavisnot BIH bio tek 50%.

FTV također ne govori kako su Srbi tim činom nasilnog odvajanja od Jugoslavije, mimo tadašnjeg Ustava dobili prema međunarodnom pravu pravo na nepriznavanje novog poretka, čime je otvorena i međunarodna kriza u BIH, te je Srbima data šansa za ciprizaciju BIH. Iako je i tada bilo zveckanja ratom, u samo doba referenduma, ništa nije moglo zaustaviti Aliju da krene u projekt nezavisnosti.

Ono što FTV također prešućuje je i činjenica kako je za nezavisnost BIH bila nužna podrška Hrvata. Hrvati nezadovoljni beograskim režimom prihvatili su ideju referenduma, no tek nakon što im je Alija obećao federalizaciju zemlje. Ono što danas Emir Suljagić naziva ratnim ciljevima. Iako rata u to doba još nije bilo u BIH a odnosi Hrvata i Bošnjaka bili su gotovo pa idilični.

Federalna TV također u prilogu, koji naravno opet nije na hrvatskom jeziku, ne skreće pozornost na jezgru referendumskog pitanja koja je jako važna. Naime i bez obzira što je Alija zeznuo, (kako reče Cutilier to je bio lažov kojem se nije moglo vjerovati) referendumsko pitanje glasilo je:

Jeste li za suverenu i nezavisnu Bosnu i Hercegovinu, državu ravnopravnih građana, naroda BiH – Muslimana, Srba, Hrvata i pripadnika drugih naroda koji u njoj žive

FTV nije postavila pitanje koliki procenat Bošnjaka , koji se kunu u Dan nezavisnosti i sebi pripisuju mjesta najljućih patriota BIH, bi danas potpisalo ovo referendumsko pitanje? I koliki dio njih bi tražilo da se iz pitanja izbaci ovaj dio “DRŽAVU RAVNOPRAVNIH NARODA MUSLIMANA, SRBA I HRVATA”?

BIH danas nije država ravnopravnih naroda MUSLIMANA, SRBA i HRVATA. I to Bošnjaci jako dobro znaju. Zašto onda toliko slave?

Hrvati principijelno slave ovaj dan. Iako bi ga trebali slaviti na pola koplja. Ili barem na Dan kad su prevareni, i kad su naivno , odbijajući Livansko pitanje na pritisak Zagreba, odlučili skupa s Bošnjacima preglasati Srbe.

No u tadašnjim političkim prilikama, i usred srpske agresije na RH i nije bilo za očekivati da bi bilo tko mogao gledati stvari toliko godina unaprijed.

Da je netko rekao Hrvatima, izglasujte nezavinost, al za par godina bit ćete prepolovljeni a političko Sarajevo bit će vam novi Beograd, pitanje je što bi učinili.

Suština BH sukoba svodi se na jednostavnu činjenicu, da su sve tri zaraćene strane, imale u puno stvari posve opravdano međunarodno pravo na svoje postupke, i da su sve tri zaraćene strane istovremeno tijekom rata radile nedopuštene stvari koje se prema međunarodnim konvencijama nazivaju zločinima te da su u Daytonu potpisale pakt o miru, u kojem nitko iz građanskog rata nije izišao niti kao pobjednik niti kao poražen. Unatoč tome, prema FTV-u koja je javni servis ABIH je pokorila HVO i VRS. VRS i HVO bili su nelegalni i zločinački a ABIH je bila legalna i građanska, te patriotska. FTV neće objaviti da je službeno Sarajevo također radilo zločine, da ABIH nije zaštitila svoje građane u početku rata, da je HVO bio jedina obrambena vojska gotovo godinu dana od početka agresije, da su Srbima mnoge međunarodne instance davale prema međunarodnom pravu podršku da ne priznaju BIH, upravo prema Ustavu BIH i da je referendum od 63% bio neustavan budući da nije postignuta dvotrećinska većina.

FTV neće reći da hrvatski narod u BIH uslijed neorganiziranosti zemlje i raspadu sistema ima potpuno međunarodno pravo u takvoj situaciji organizirati obranu. I da bi netko u Sarajevu, zbog propuštanja obrane zemlje trebao za to odgovarati. FTV također neće reći o etničkim čišćenjima unutar same strukture ABIH niti će o zločinima ABIH izvještavati detaljno kao u slučaju VRS i HVO-a.

FTV je bila i ostala kantonalna partija bošnjačkog nacionalizma čiji se signal lovi i van povlaštenog sarajevskog kantona koji očito ima problem s autarkijom i dok živi na račun drugih kantona u FBIH pojma nema kako sarajevska istina zvuči vani, i kakve kontraefekte izaziva. Ako netko misli da će rigidnim bošnjačkim nacionalizmom i propagandom u ostatku BIH razoružati nacionalne projekte druga dva naroda taj je ili intelektualno ograničen ili mu je namjera upravo da ih ojača.

Možda nitko toliko nije presudio sudbini BIH i njenoj nezavisnosti kao ova partija zvana FTV. Mogla je biti poligon novog dijaloga i nove BIH . Danas je jedan od glavnih krivaca za urušavanje  ove zemlje koja je punih 20 godina na aparatima i izdisaju. Daleko je, da se ne lažemo. BIH od svoje nezavisnosti i suverenosti.

Drugim rječima sve ono za što je glasovalo 63% građana BIH tada, ako zanemarimo čak i one ubačene listiće, nije ostvareno. BIH niti je suverena , niti je nezavisna a najmanje je ravnopravna država Muslimana, Hrvata, Srba i Ostalih. BIH čak nije niti država, niti ima iti jedan atribut državnosti. Problem FTV-a je upravo u tome. Što kao bošnjačka partija tu laž, prodaje svojim glasačima. Pardon platišama članarina.

I na kraju pitanje članovima HNS-a ali i demokratskim partijama u BIH : Koji k. više dajte izjave za FTV i time im dajete prividni legitimitet profesionalnosti? Ta bagra koja sije indoktrinaciju , putem umivenih nevinih faca feminiziranih dečkića i zgodnih riba s ekrana Feudalnog dnevnika odavno je trebala biti u politici, ne u medijima.

poskok.info

 

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

MACRON a peur que la Russie conquière l’Europe. Pourquoi a-t-il peur de ça ? Qu’est-ce qui est mal à ce que Paris soit libéré...

Le président français Emmanuel Macron a appelé à une défense européenne plus résolue et intégrée, exposant sa vision d'une...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -