Subota, 15 lipnja, 2024

Sanader ponovno u ”Nedjeljom u 2”?!

Must Read

Bivši premijer Hrvatske, Ivo Sanader ponovno će, piše Novi list, sudjelovati u emisiji Aleksandra Stankovića ”Nedjeljom u 2”. Sanader će biti sugovornik uvodnog priloga za emisiju u kojoj je gost bivši slovenski premijer Borut Pahor

Novi list doznaje i kako HTV priprema i dokumentarac o Ivi Sanaderu, koji bi HTV trebao prikazati nakon njegove prve presude, one u vezi s Hypom i MOL-om, koja se očekuje početkom studenog. Novinarka Anka Bilić – Keserović ističe da je razgovarala s nizom Sanaderovih suradnika i ljudi koji ga poznaju, a koncentrirali su se na njegovu političku karijeru i životni stil. Istraga i suđenja protiv Sanadera uglavnom se nismo doticali, rekla je Novom listu Anka Bilić Keserović.

Što se pak tiče prošlonedjeljnog gostovanja Sanadera kod Stankovića, v.d urednica informativnog programa HTV-a Sanja Mikleušević Pavić na kritike koje su pretrpjeli i Stanković i HTV, odgovara kako su one neosnovane.

”Kao prvo, za Sanaderov je nastupom postojao ogroman interes javnosti. ”Nedjeljom u 2” je sa 17 posto gledanosti i 60 posto share bio najgledaniji sadržaj dana, ali i tjedna. Iza su i turske serije i ”Larin izbor”. Drugo, HTV ne može preuzeti ulogu etičke policije ili vijeća za politički i javni moral, jer tko bi i po kojim kriterijima onda uopće nastupao kod nas. Ivo Sanader je bivši premijer koji čeka pravomoćnu presudu, do tada je pred zakonom nevin i ima pravo javnog govora. Tko ga nije želio slušati – nije morao. A oni koji su htjeli, mogli su se na sat vremena suočiti s prošlošću. Zabrana ili ograničavanje njegova nastupa značilo bi povratak u prošlost i instaliranje već viđenog modela ovladavanja medijima, izjavila je novinaru Novog lista Sanja Mikleušević Pavić. Onima koji se zgražaju nad Sanaderovim dolaskom na HTV, odgovara pitanjem – gdje su bili i što su govorili kada je on bio na vrhuncu moći.

”Pa koji bi to medij, a koliko nam je poznato svi su godinama tražili intervju s bivšim premijerom, propustio priliku da Sanadera suoče sa samim sobom”, zaključila je Mikleušević Pavić.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

NATO osniva misiju koja će pomoći i osposobljavati Ukrajinu

Ministri obrane NATO-a sastat će se danas u Bruxellesu na drugom danu razgovora o formaliziranju potpore transatlantskog saveza Ukrajini. Zemlje...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -