Published On: Sri, lis 3rd, 2012

Sanader ponovno u ”Nedjeljom u 2”?!

Bivši premijer Hrvatske, Ivo Sanader ponovno će, piše Novi list, sudjelovati u emisiji Aleksandra Stankovića ”Nedjeljom u 2”. Sanader će biti sugovornik uvodnog priloga za emisiju u kojoj je gost bivši slovenski premijer Borut Pahor

Novi list doznaje i kako HTV priprema i dokumentarac o Ivi Sanaderu, koji bi HTV trebao prikazati nakon njegove prve presude, one u vezi s Hypom i MOL-om, koja se očekuje početkom studenog. Novinarka Anka Bilić – Keserović ističe da je razgovarala s nizom Sanaderovih suradnika i ljudi koji ga poznaju, a koncentrirali su se na njegovu političku karijeru i životni stil. Istraga i suđenja protiv Sanadera uglavnom se nismo doticali, rekla je Novom listu Anka Bilić Keserović.

Što se pak tiče prošlonedjeljnog gostovanja Sanadera kod Stankovića, v.d urednica informativnog programa HTV-a Sanja Mikleušević Pavić na kritike koje su pretrpjeli i Stanković i HTV, odgovara kako su one neosnovane.

”Kao prvo, za Sanaderov je nastupom postojao ogroman interes javnosti. ”Nedjeljom u 2” je sa 17 posto gledanosti i 60 posto share bio najgledaniji sadržaj dana, ali i tjedna. Iza su i turske serije i ”Larin izbor”. Drugo, HTV ne može preuzeti ulogu etičke policije ili vijeća za politički i javni moral, jer tko bi i po kojim kriterijima onda uopće nastupao kod nas. Ivo Sanader je bivši premijer koji čeka pravomoćnu presudu, do tada je pred zakonom nevin i ima pravo javnog govora. Tko ga nije želio slušati – nije morao. A oni koji su htjeli, mogli su se na sat vremena suočiti s prošlošću. Zabrana ili ograničavanje njegova nastupa značilo bi povratak u prošlost i instaliranje već viđenog modela ovladavanja medijima, izjavila je novinaru Novog lista Sanja Mikleušević Pavić. Onima koji se zgražaju nad Sanaderovim dolaskom na HTV, odgovara pitanjem – gdje su bili i što su govorili kada je on bio na vrhuncu moći.

”Pa koji bi to medij, a koliko nam je poznato svi su godinama tražili intervju s bivšim premijerom, propustio priliku da Sanadera suoče sa samim sobom”, zaključila je Mikleušević Pavić.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare