Published On: Uto, lip 22nd, 2021
#3rd | By Desk

RADNO U POSUŠJU Izabrana nova uprava, stigla prva pojačanja, a klub napustilo 13 igrača

HŠK Posušje počelo je slagati kadar za nadolazeću sezonu Premijer lige u kojoj će klub s Mokrog Doca zaigrati nakon dugih 12 godina. Tako su predstavljena i prva dva pojačanja. Dres “Plavo-bijelih” nosit će od danas Luka Lučić i Zvonimir Vukoja.

Lučić je izdanak nogometne škole Posušja, a u svojoj karijeri branio boje HNK Hajduk iz Splita, Češkog prvoligaša FC Baník Ostrava, HŠK Zrinjski Mostar, FK Borac Banja Luka i FK Tuzla City. Lučić i HŠK Posušje dogovorili su suradnju na godinu dana.

Vukoja u Posušje dolazi iz Zrinjskog. U svojoj karijeri nastupao za NK Široki Brijeg, NK Neretvanac, NK Vitez, NK Croatia Zmijavci i HŠK Zrinjski Mostar.

Širokobriježanin je svoj posljednji angažman, kako smo i naveli, imao u HŠK Zrinjski. S njim je Posušje dogovorilo suradnju do kraja sezone.

Što se tiče odlazaka, momčad Denisa Ćorića napustilo je čak 13 igrača, a to su; Ante Serdarušić, Ivan Mandurić, Stipe Soldo, Ivan Buhač, Senedin Hadrović, Nikola Šiško, Borna Gilja, Blaž Bošković, Frano Čolak, Nediljko Kovačević, Ivan Bubalo, Kristijan Sesar i Ivan Kurbaša.

Novost je i ta kako je Slavko Brekalo postao sportski direktor kluba.

Kažimo kako će Posušje sutra odigrati svoj prvi pripremni suret, a protivnik će im u Međugorju biti HŠK Zrinjski.

Valja reći kako je sinoć izabrana i nova uprava kluba s Mokrog Doca. U kinodvorani u Posušju održana redovna skupština kluba. Predsjedniku skupštine Zvonki Landeki odazvalo se 29 članova, dok je njih sedam opravdalo svoj izostanak.

Predsjednik UO Dario Sesar prezentirao je financijsko izvješće kluba za prošlu godinu, te je predstavio financijski plan za Premijer ligu BiH. Nakon predsjednika kluba, skupštinarima se obratio i šef nogometne akademije Ivan Oreč koji je predstavio rad kluba u mlađim kategorijama i njihove sportske uspjehe, te je kazao kako klub trenutno broji rekordan broj članova akademije.

Jednoglasnom odlukom skupštine promijenjen je statut kluba, te se s dosadašnjih 7 članova UO povećava na njih 11, te je nakon toga smijenjena stara uprava koja je rukovodila klubom dvije godine. Jednoglasnom odlukom članova skupštine, klub će u Premijer ligu BiH povest sljedeći ljudi: Dario Sesar, Petar Petric, Ivan Petric, Branimir Oreč, Bariša Šušnjar, Ivica Pavković, Damir Pavković, Damir Jurišić, Toni Marić, Frano Lebo i Ante Begić. Dok će nadzorni odbor činiti: Petar Pišković, Mladen Bešlić i Petar Širić.

hercegovina.info