Published On: Sat, Apr 1st, 2017

NK POSUŠJE NA BUBNJU: Arapi kupuju još jedan klub u BIH?

Prema pisanju sarajevskih medija vrlo je moguće da u narednom periodu bude kupljen još jedan klub u BIH iz nekadašnje  Premier lige od strane Arapa. Arapima su zanimljivi klubovi koji imaju stadione koji zadovoljavaju kriterij sudjelovanja u Premijer ligi a koji se sada nalaze u nižim rangovima natjecanja. Ulaganjem u igrače i vraćanjem u Premier ligu, Arapi žele zaraditi. I to transferom svojih talentata preko BIH u Europu.

Na meti je, logično NK Posušje, klub koji je likvidan, ali koji se nalazi u drugoj ligi FBIH. Ulaganjem u ovaj klub ,  ulagač iz Dubaia ima namjeru NK Posušje vratiti u Premijer ligu, a osim ulaganja u igrače, i koncesije na 50 godina kako kažu iz Općinskog odjela za šport i kulturu, investitor je zainteresiran za izgradnju gradskog bazena u blizini kluba.

Problem je pizzerija Milano koja se nalazi u blizini. Ulagač naime mrzi nogometni klub Milan iz Italije, i njegov uvjet da uloži u Posušje je da gazda promijeni ime pizzerie u pizzeria Dubai, te da uvede i halal menu.

Što naravno, vlasnik ove popularne pizzerie  rezolutno odbija, i trenutno je izložen ogromnom pritisku općinskih vlasti.
Zanimljivo je da je isti ulagač arapskih novaca je uložio i u plavi dio britanskog Manchestera.

Radi se dakle o ozbiljnom ulagaču kojeg Posušje ne želi izgubiti. SDP je zbog ovog ulaganja uložila vitalni nacionalni interes, te želi spriječiti da arapski kapital ide van Sarajeva, no kako saznajemo Ustavni sud je promptno odbio taj veto.
Arapi su spremni nakon Nk Posušja kupiti i NK Imotski ukoliko njegov suvlasnik Slavko Đuzel bude spreman da proda svoj tim.

poskok.info