Published On: Sri, svi 25th, 2022

Kordić izaslanstvu Slovačke naglasio važnost promjene Izbornog zakona

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić danas se u Gradskoj vijećnici sastao sa izaslanstvom Republike Slovačke koje su činili zamjenica ministra vanjskih i europskog poslova Slovačke Ingrid Brockova, veleposlanik Slovačke u BiH Martin Kačo i zamjenik veleposlanika Patrik Turošik, u pratnji Rajka Zelenike, počasnog konzula Slovačke u BiH, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Gradonačelnik Kordić upoznao je članove izaslanstva s aktualnom političkom situacijom u Mostaru i Bosni i Hercegovini. Naglasio je činjenicu kako je novi Izborni zakon za Grad Mostar omogućio ravnopravnost svih naroda u gradu, te kako bi po istom principu trebao biti urađen i Izborni zakon na državnoj razini.

Kordić je podsjetio kako je dogovor o Izbornom zakonu u Mostaru uključivao i dogovor oko promjena Izbornog zakona na državnoj razini, ali taj proces još nije završen. On je naglasio važnost izmjene Izbornog zakona kako bi se počeli baviti ekonomskim pitanjima koja su važna za život građana.

Zamjenica ministra vanjskih i europskih poslova Slovačke Ingrid Brockova istaknula je spremnost Slovačke pomoći BiH u procesu ulaska u Europsku uniju. Navodeći kako je slovačko društvo prošlo kroz proces tranzicije, te svojim iskustvom može pomoći pokretanju procesa u našoj zemlji.

Predstavnica izaslanstva Slovačke i gradonačelnik Kordić razmijenili su darove i poslali pozitivne poruke o važnosti međusobne suradnje i poštovanja u svim segmentima društva./HMS/

guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare