Published On: Uto, ruj 7th, 2021

KONAKOVIĆ: Slažem se, djelomično, sa Schmidtom, nije uredu da hrvatskog člana Predsjedništva BiH biraju Bošnjaci

Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i pravde, izjavio je za sarajevsko Oslobođenje kako nije siguran jesu li izjave novog visokog predstavnika Christiana Schmidta sa simpozija u Njemačkoj autentične.

Ako jesu, onda dio tih izjava zvuči zabrinjavajuće, a dio izjava je nešto s čim se slažem. Govorio sam o tome da hrvatskog člana Predsjedništva nije uredu da biraju Bošnjaci i to paralelno sa činjenicom da je još brutalnije da ljudi koji ne pripadaju etničkim skupinama nemaju pravo biti birani za člana Predsjedništva u građanskom kontekstu BiH, kojem svi težimo, ističe Konaković.

Dodaje da, ukoliko nije bilo govora o blokadama, to baca sumnju na neke Schmidtove postupke, jer je trenutno prvi problem BiH upravo Milorad Dodik, njegova rušilačka politika i koncept u kojem blokira institucije.

Ponekad govorim više o nama koji smo se doveli u situaciju da ovisimo o stavovima Dodika ili visokog predstavnika, zato što je naša probosanska strana raznesena korupcijama i osobnim interesima i, nažalost, danas moramo govoriti o ovome šta ova dvojica govore i rade, naglašava Konaković i dodaje da općenito imamo demografski problem i da svake godine nestane cijeli veliki grad./HMS/

guest
nije obvezno
29 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
29
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x