Published On: Sub, sij 16th, 2021

HACKER: Lockdown u Beču više nije potreban

Austrijska javnost čeka na novu odluku austrijske vlade o mogućem ublažavanju mjera odnosno o mogućem produženju lockdowna u Austriji. No, bečki gradski vijećnik za zdravstvo Peter Hacker vjeruje kako nema potrebe za produženjem lockdowna u Beču, odnosno istočnom dijelu zemlje koji je u dosta boljoj situaciji nego li primjerice neki drugi dijelovi.

“Nije potrebno da se zaključavanje (lockdown) nastavi. Sasvim drugačiju situaciju vidimo u Beču u odnosu na neke druge dijelove zemlje. Stoga je vrlo jasno da se tamo moraju poduzeti druge mjere nego u istočnoj regiji, gdje imamo vrlo stabilnu situaciju. Dužni smo pripaziti na ekonomski život. Imamo 25 posto veću nezaposlenost nego lani. Vrijeme je za ponovno otključavanje gospodarstva”, naglašava Hacker za austrijski dnevni list Kurier.

Hacker pak ističe da to ne znači da čitavu ekonomiju treba otvoriti odjednom. No, radi se to tome da otvaranje treba uslijediti korak po korak. Prema njegovim riječima, frizeri, saloni za nokte, vodoinstalateri, postolari mogli bi već krenuti s radom, jednako kao što je prihvatljivo da dvoje ljudi bude na teniskom terenu. Pored toga treba otvoriti mogućnost posjete muzejima i kazalištima uz poštivanje pravila udaljenosti odnosno i valjane prevencijske koncepte.

U intervju za Kurier, Hacker daje poprilično realnu sliku stanja u Austriji. Prema njegovom mišljenju od 25. siječnja trebale bi otvoriti i škole. Ipak, i bečke gradske vlasti ovise o vladinim odlukama.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>