Published On: Pon, svi 30th, 2016

DODIK LJUT Zasmetao mu Thaci u Sarajevu i Izetbegovićeva izjava o progonu Hrvata i Bošnjaka iz RS

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je Srni da je današnji istup Bakira Izetbegovića još jedan u nizu dokaza da je na sceni zloporaba institucija na razini BiH odakle se plasiraju isključivo bošnjački stavovi.

Dodik je ocijenio da ponašanje Bakira Izetbegovića nije nikakav incident, jer on u kontinuitetu daje izjave na fonu onoga što je u “Islamskoj deklaraciji” zapisao njegov otac i za što se borio, a borio se protiv ravnopravnosti i ostanka Srba u BiH.

“To isto danas, drugim sredstvima, radi Bakir Izetbegović. Očito je da je na sceni zlouporaba zajedničkih institucija, poput Predsjedništva BiH odakle Izetbegović plasira isključivo bošnjačke stavove”, rekao je Dodik na pitanje Srne komentirajući današnji istup Izetbegovića, koji je na konferenciji za novinare nakon “Brdo-Brioni” summita u Sarajevu optužio Republiku Srpsku i Banjaluku za progon Bošnjaka i Hrvata u proteklom ratu u BiH.

Da je riječ o zloporabi institucija BiH, kaže predsjednik Srpske, govori i činjenica da je tom skupu, čiji je domaćin bilo Predsjedništvo BiH, prisustvovao i Hashim Thaci,kako je rekao, samozvani premijer Kosova koje BiH nije priznala.

Thaci je inače predsjednik Kosova, podsjeća Hrvatski Medijski Servis. /HMS/

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>