Published On: Pet, lis 21st, 2016

SASTANAK DODIK-ČOVIĆ: Zakon o Ustavnom sudu BiH ide u parlament…

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik i lider HDZ-a BiH Dragan Čović najavili su danas da će u parlamentarnu proceduru uputiti zajednički prijedlog zakona o Ustavnom sudu BiH, koji će izraditi ove dvije stranke. Nakon sastanka u Banjoj Luci, Dodik je novinarima rekao da će dvije stranke u idućim danima raditi na izradi i usuglašavanju teksta ovog zakona, koji, ukoliko žele, mogu podržati i druge političke stranke.
On je dodao da je s liderom HDZ-a dogovorio i zajednički rad na lokalnoj razini tamo gdje je to moguće, navodeći da su obojica zadovoljni rezultatima ostvarenim na proteklim lokalnim izborima. Lider SNSD-a je poručio da ova stranka neće ulaziti u vlast na razini BiH, iako su aktualni srpski predstavnici u zajedničkim institucijama BiH, nakon poraza njihovih stranaka na lokalnim izborima, apsolutno delegitimirani, javljaju Nezavisne novine.
Lider HDZ-a BiH je potvrdio da je s predsjednikom SNSD-a danas razgovarao o rezultatima lokalnih izbora, kao i da su dogovoreni daljnji razgovori vodstva ove dvije stranke o brojnim bitnim pitanjima u BiH. Čović je dodao da bi se u tom pogledu mogla dogovoriti dva ili tri “paketa” na kojima bi se moglo zajedno raditi, s ciljem donošenja sadržajnijih odluka kada je riječ o kretanjima u BiH. On je istaknuo da se ne smije dozvoliti da bilo tko naruši odnose ove dvije stranke, kao i hrvatskog i srpskog naroda.
/HMS/

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>