Published On: Pet, tra 21st, 2017

BOSANSKI IDENTITET: Posve jednostavno rješenje za BIH

U Samo nekoliko koraka može se napraviti stabilna i jedinstvena BIH. Premda to mnogi ne žele čuti.

Ovdje ćemo navesti te korake.

  1. Hrvati i Srbi odriču se srpskog i hrvatskog identiteta. Potom kažu da su Bosanci. Hercegovci se također odriču regionalnog identiteta. Kažu za sebe da su Bosanci.
  2. BIH se sada sastoji od dva naroda Bosanaca i Bošnjaka.
  3. Novostvoreni Bosanci više nemaju problema sa kulturom sjećanja. Kažu da su HVO i VRS agresorske vojske. U Grudama se otvara trg Rasima Delića. U Širokom trg El Mudžahid. U Banja luci se otvara ulica Mehmeda drugog osvajača. U Trebinju Erdogan otvara centar El Fatih.
  4. Potom sami Bosanci koji sada čine većinu u BIH, zatraže ukidanje RS-a i kantona u FBIH. Ukida se FBIH i VRS. BIH postaje država Bosanaca. Kako mnoštvo Bošnjaka nema problema s bosanstvom Bosanci čine preko 75% stanovništva. Bošnjačka manjina nije ugrožena jer se radi o sličnim kulturama.
  5. BIH , takva nema problem s jezicima. Postoji jedan jezik.Bosanski. Bosanskim jezikom uči se bosanska povijest.
  6. U školama se zabranjuje izučavanje povijesti kao do sada. Uči se jedna zajednička povijest. Bosanska.
  7. Ranije su se Srbi i Hrvati bunili da se uči kako su HVO i VRS bili agresori. No više nema tih problema jer su sve danas Bosanci. U Posušju se radi znanstvena konferencija : 5 godina pod okupacijom HVO-a i Dan oslobođenja. U Širokom se protjeruje general Mijo Jelić kao kolaboracionist agresorske vojske. Gojka Šuška spomenik se tali a od njega se izlijeva mač Zulfikar. I postavlja ispred Općine šeher Širokog.
  8. Ukidaju se nacionalne stranke poput HDZ-a i SDS-a i SDA. Nema potrebe za njima jer svi smo Bosanci.
  9. Zabranjuje se sjećanje mlađe od 20 godina poradi glede opće pomirbe.
  10. Srebrenica se definira kao niz nesretnih okolnosit koji su doveli do toga da Bosanac puca po Bosancu.

Religije postaju manje bitne. To su religije Bosanaca, i one ne drže narode u zavadama. Raste Bosanski identitet. Neum se preimenuje u Bosanski Novi. Sutorina u Herceg Bosanski.

Bosanska vojska ulazi u NATO. Prvi predsjednik Bosne je Milorad Dodik od Bosne. Možda čak i kraljevina da se vrati. Pa prvi kralj bude Bakir 1.

Iako kažu da je za sreću u BIH potrebno puno vidite da nije. Samo je potrebno malo. Da jedni prestanu biti što jesu i postanu što nisu. I bude im super. Stoga je g. Mahmutćehajić Rusmir u pravu. Ima Bosne ako većina naroda vjeruje da ima Bosne. I ako budu radili što im kaže g. Mahmutćehajić.

Ovo je rješenje koje odavno za BIH predlažu Vijeće Europe, NED, Najdraže ambasade, te svatko tko nam želi dobro. Samo smo mi totalno nabrijani identiteti, koji iz nekog glupog razloga misle da nismo Bosanci.

abilic l Poskok.info.