Petak, 3 svibnja, 2024

Hrvatska remizirala s Italijom, Španjolci razbili Irce

Must Read

Hrvatska u 18:00 igra svoju drugu utakmicu na Europskom prvenstvu. Izbornik Slaven Bilić je Italiji odlučio suprostaviti istu momčad kao i protiv Irske, pa će večeras na stadion teren stadiona u Poznanu izaći: Pletikosa, Srna, Strinić, Ćorluka, Schildenfeld, Vukojević, Rakitić, Modrić, Perišić, Mandžukić i Jelavić.

Talijanski izbornik Cesare Prandelli je izabrao slijedeće igrače: Buffon, Chiellini, Maggio, Bonucci, Thiago Motta, Marchisio, Giaccherini, De Rossi, Pirlo, Balotelli i Cassano.

Iako je Cesare Prandelli najavio kako će Talijani napadati kroz cijelu utakmicu, neki hrvatski nogometni stručnjaci smatraju kako će Italija vjerojatnije igrati zatvoreniju utakmicu i igrati na kontra napade.

Odluka bi se mogla donijeti i na sredini terena u duelu Luke Modrića i Andrea Pirla, jer obojica igraju slične role u svojim momčadima.

Iako je ranije najavljen, Di Natale neće početi utakmicu protiv Hrvatske što bi donekle moglo pomoći oslabljenoj hrvatskoj obrani.

Utakmicu će suditi engleski sudac Howard Webb.

39. minuta – Pirlo iz slobodnog udarca dovodi Italiju u vodstvo!

72. minuta – Nakon ubacivanja Strinića s lijeve strane, Mario Mandžukić zakucava loptu za 1:1!

Utakmica je završila izjednačenim rezultatom, a takva je bila i igra. Italija je dominirala u prvom, a Hrvatska u drugom poluvremenu.

HRVATSKA – ITALIJA 1:1 (0:1)
STRIJELCI: 0-1 Pirlo (39), 1-1 Mandžukić (72)
SUDAC: Howard Webb (Engleska)
STADION: Gradski stadion u Poznanju
GLEDATELJA: 39.000

HRVATSKA: Pletikosa, Srna, Ćorluka, Schildenfeld, Strinić, Rakitić, Vukojević, Modrić, Perišić (Pranjić, 68), Mandžukić (Kranjčar 90+4), Jelavić (Eduardo, 83)

ITALIJA: Buffon, Bonucci, De Rossi, Chiellini, Maggio, Marchisio, Pirlo, Thiago Motta (Montolivo, 63), Giaccherini, Cassano (Giovinco, 83), Balotelli (Di Natale, 69).

 

U drugoj utakmici dana, Španjolci su sa visokih 4:0 porazili Irce i time se probili na prvo mjesto ljestvice skupine C. Pogotke za Španjolsku su postigli Torres (2), Silva i Fabregas.

Na vrhu ljestvice se nalazi Španjolska sa 4 boda, Hrvatska je druga sa 4 boda ali lošijom gol razlikom, Italija je treća s 2 boda, a Irska je posljednja bez bodova.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Izglasana nova vlada Srbije. Vulin jedan od potpredsjednika, Dačić ministar MUP-a

ZASTUPNICI Narodne Skupštine Srbije danas su izglasali novu vladu na čijem će čelu biti premijer Miloš Vučević. Za novu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -