Petak, 3 svibnja, 2024

BANDIĆ: Isusa kad su vješali, on im nije zamjerio što ga vješaju

Must Read

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić bi, zbog izjave u kojoj je spomenuo mogućnost uspostave trećeg entiteta u Bosni i Hercegovini, mogao ostati i bez naslova počasnog građanima Srebrenice, nakon što mu je takvo priznanje tijekom dana uskratilo gradsko vijeće Sarajeva, prenijeli su u srijedu lokalni mediji u BiH.

Načelnik općine Srebrenica Ćamil Duraković potvrdio je kako bi se rasprava o tom pitanju mogla naći već na sjednici općinskog vijeća zakazanoj za četvrtak.

Nemam komentara na to, kazao je Bandić, te u svom stilu nadodao:

“Isusa kad su vješali, on im nije zamjerio što ga vješaju, već što ne znaju što čine. To je moja poruka njima, a sve ostalo će vrijeme pokazati. Strpljen-spašen.”

“Napredak” traži preispitivanje oduzimanja priznanja Bandiću

Hrvatsko kulturno društvo (HKD) Napredak pozvalo je u četvrtak gradsko vijeće Sarajeva da preispita odluku kojom je oduzelo priznanje počasnog građanina Sarajeva zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću.

“Smatramo da izjave gospodina Bandića zbog kojih je donesena ovakva odluka o opozivu ne mogu biti argument za ovakav postupak gradskog vijeća”, stoji u priopćenju “Napretka” dostavljenom medijima.

Iz “Napretka” podsjećaju kako su i sami bili predlagatelji da se Bandiću dodijeli naslov počasnog građanina Sarajeva te navode kako je zagrebački gradonačelnik bezbroj puta pokazao svojim djelima što misli i o Sarajevu i cijeloj BiH.

“Zbog jedne izjave kojom je izrazio svoj osobni stav, nije korektno anulirati sve dobre projekte i odnose zbog kojih je Bandić uostalom i dobio priznanje”, stoji u priopćenju.

Drže i kako odluka gradskog vijeća Sarajeva donesena u srijedu “vraća u komunistička vremena kad se sudilo za poznati verbalni delikt”.

Bandiću je priznanje počasnog građanina Sarajeva oduzeto zbog njegove izjave televizijskoj mreži Al Jazeera Balkans u kojoj je spomenuo treći entitet kao mogući način rješavanja statusa hrvatskog naroda u BiH.

Zbog toga je u četvrtak i na općinskom vijeću Srebrenice pokrenuta inicijativa da se Bandiću oduzme i priznanje počasnog građanina tog grada.

Općinsko vijeće Srebrenice o tome ipak nije održalo raspravu jer je sjednica prekinuta a nastavak najavljen za sedam dana.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

UMJETNA INTELIGENCIJA: Ako se DP suočava s dilemom između prihvaćanja HDZ-ovih uvjeta ili riskiranja ponovljenih izbora, to bi moglo značiti da su već pali...

Ako se promatraju pregovori nakon izbora, njihove minutaže i sastavi izaslanstava DP-a kada šalju ljude na nogeHDZ-u i s...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -