Ponedjeljak, 28 listopada, 2024

KOME IH ČUVATE: Zašto SIPA i OHR ne djeluju protiv svih terorističkih ćelija u FBIH?

Vrlo
- Advertisement -

Boris Grubešić, glasnogovornik Tužiteljstva BiH, potvrdio je za “Avaz” da će šest osoba uhićenih zbog sumnje na terorizam biti predato Odsjeku za terorizam Tužiteljstva BiH. Uhićeni su u sklopu šire akcije koja je uključivala pretrese na devet lokacija, među kojima se ističe Bosanska Krupa.

Ovdje se postavlja ključno pitanje: zašto se djeluje samo u Krupi i Bihaću, dok se ostale ćelije širom Federacije BiH ne diraju? Je li moguće da SIPA, OHR i američka ambasada ne znaju točne lokacije i imena svih špijuna i radikalnih ćelija koje operiraju diljem ovih prostora? Ili nam jednostavno poručuju da smo naivni, da ne vidimo stvarnu sliku?

Bosanska Krupa je u šoku nakon napada na policijsku postaju, napada koji je završio ubojstvom policajca i teškim ranjavanjem drugog. I dok se maloljetnik našao pod pritvorom, reakcija javnosti je opravdano skeptična. Tko nam jamči da ovo nije prvi u nizu takvih napada?

Pitanje je dana kada će neki drugi radikalizirani tinejdžer krenuti prema nekom simboličnom ‘cionističkom’ ili zapadnjačkom cilju – trgovinskom centru, školi, ili nekoj drugoj ustanovi. I zato je krajnje vrijeme da mudžahedini napuste našu zemlju. Ako ih Zapad toliko voli, neka ih vodi sa sobom – u Beč, Berlin, Washington. Dosta je bilo toga da se mi suočavamo s prijetnjama koje se sustavno ignoriraju.

Mediji nas bombardiraju detaljima o zlostavljanju u zagrebačkoj školi, dok se o radikaliziranju mladih u BiH gotovo ništa ne govori. Čak ni emisije poput onih na Face TV ne spominju konkretne slučajeve poput ovog iz Krupe, već se priča generalizira, a voditelji se referiraju na slučaj Koste Kecmanovića. Kao da je u Bosanskoj Krupi ubijao Kosta, a ne radikalizirani islamist.

- Advertisement -

2 KOMENTARI

guest

2 Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Ako muškarac pokazuje ovih 7 ponašanja u vezi, prevarite ga, život je kratak

Stalna potraga za potvrdom Stalno traži pohvale? Kao digitalni pečat odobrenja na svemu što radi. Samo mu fali da...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -