Četvrtak, 24 listopada, 2024

I ARMENCE SU UBIJALI U ZALEĐU VELIKOG RATA :Turska napala kurdske militante u Iraku i Siriji, u terorističkom napadu kod Ankare 5 mrtvih i 22 ranjenih

Vrlo

Turski ministar unutarnjih poslova, Ali Yerlikaya, objavio je da iza terorističkog napada na tvornicu zrakoplova TUSAS kod Ankare najvjerojatnije stoji Radnička partija Kurdistana (PKK). Napad, u kojem je poginulo pet osoba, dok je 13 ozlijeđeno, izvršen je u trenutku kada su radnici napuštali smjenu, a mediji prenose da je vjerojatno riječ o bombašu samoubojici.

Ovaj incident predstavlja još jedan krvavi nastavak višedesetljetnog sukoba između turskih vlasti i PKK-a, kojeg Turska, Sjedinjene Države i Europska unija smatraju terorističkom organizacijom. Dok su turski dužnosnici oštro osudili napad i obećali nastavak obračuna s PKK-om, međunarodna zajednica, uključujući NATO i EU, također je stala uz Tursku, naglašavajući solidarnost s dugogodišnjom saveznicom.

Ovaj napad dolazi u trenutku kada je turski predsjednik Tayyip Erdogan u Rusiji na summitu BRICS-a, što otvara pitanja o tome hoće li eskalacija nasilja dodatno zakomplicirati turske međunarodne odnose, pogotovo s obzirom na Erdoganovu često promjenjivu vanjsku politiku.

Tagovi: Turska, PKK, terorizam, Ankara, TUSAS, Tayyip Erdogan, Ali Yerlikaya, NATO, BRICS

- Advertisement -

2 KOMENTARI

guest

2 Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Sergej Trifunović prijavio suprugu Isidoru za obiteljsko nasilje. Vjenčali su se prije par dana…

Srpski glumac Sergej Trifunović našao se u središtu medijske pažnje nakon što je prijavio svoju suprugu Isidoru za obiteljsko...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -