Utorak, 22 listopada, 2024

Naslov: Cvijanović udarila po preglasavanju: “Politikantstvo i kobajagi zaštitnici države”

Vrlo

Srpska članica Predsjedništva BiH, Željka Cvijanović, osvrnula se oštro na današnju sjednicu, gdje je preglasana od strane bošnjačkih članova Predsjedništva, Željka Komšića i Denisa Bećirovića, oko Prijedloga zakona o državnoj imovini. Prema njenim riječima, ovo je samo još jedan pokušaj političke manipulacije bez pravne osnove.

“Besmisleno i politikantsko!”, izjavila je Cvijanović. Podsjetila je da Predsjedništvo BiH, prema Ustavu, ne može biti ovlašteni predlagač zakona o državnoj imovini, jer su ovlasti Predsjedništva ograničene na zakone iz svoje nadležnosti.

“Ovo je samo ponavljanje scenarija od prošle godine”, nastavila je, povlačeći paralelu s prijedlogom zakona o plinu koji je tada završio u zaboravu jer ga je Kolegij Zastupničkog doma odbio iz sličnih razloga.

Cvijanović je također istaknula da se “u BiH nikada ništa nije riješilo preglasavanjem”, naglašavajući da ovaj pokušaj dvojice članova Predsjedništva neće uspjeti.

“Preglasavanje jednog člana iz Republike Srpske ne prolazi”, dodala je, navodeći Parlamentarnu skupštinu BiH kao zaštitni mehanizam protiv ovakvih pokušaja.

Na kraju je Cvijanović otvoreno ukazala na koordinirane aktivnosti između OHR-a i predlagača zakona, smatrajući da oni samo unose nered u BiH, umjesto da potiču dijalog i poštovanje među entitetima.

 

- Advertisement -

2 KOMENTARI

guest
2 Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

SAD o slanju sjevernokorejskih vojnika u Rusiju: Wowww!

Sjedinjene Američke Države izrazile su ozbiljnu zabrinutost zbog mogućnosti da Sjeverna Koreja pošalje vojnike u Ukrajinu kako bi pomogla...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -