Subota, 19 listopada, 2024

Izrael izveo osam zračnih napada na Bejrut, Netanyahu najavio nastavak borbi

Vrlo

Izrael je izveo najmanje osam zračnih napada na Bejrut, glavni grad Libanona, dok su se napadi nastavili i na druge dijelove zemlje, uključujući jug i dolinu Bekaa. Dva napada dogodila su se blizu bejrutskog aerodroma, koji još uvijek služi za civilne letove, izvijestio je Index.hr. Prije napada, Izraelci su upozorili stanovnike određenih dijelova Bejruta da se evakuiraju.

Šteta i broj žrtava još nisu potvrđeni, no poznato je da je najmanje jedan neboder potpuno uništen. Na sjeveru Bejruta, jedan par koji je pokušao pobjeći od izraelskog drona završio je kao žrtva raketnog napada dok su pokušavali pobjeći s autoceste, prema izvještajima BBC-a.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu izjavio je da će Izrael nastaviti borbu protiv Hamasa “do pobjede”, te je potvrdio eliminaciju Yahye Sinwara, glavnog organizatora napada na Izrael 7. listopada 2023. godine. “Rekao sam da smo u ratu uskrsnuća i nastavljamo naprijed do kraja,” dodao je Netanyahu u svom videu objavljenom na društvenim mrežama.

Napetosti u regiji rastu dok obje strane nastavljaju sa žestokim sukobima, a Izraelci tvrde da ih ništa neće zaustaviti u eliminaciji Hamasa.

- Advertisement -

1 KOMENTAR

guest

Uključena je moderacija komentara. Potrebno je određeno vrijeme da se pojavi vaš komentar.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

1 Reakcija
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Kada bi ISIL okupirao BIH jedino što ne bi mijenjao bila bi Džemalova prćija ili kako ju u šali zovu FTV

Federalna TV širi govor mržnje prema Hrvatima u BIH na način da tekstovoe s hrvatskih portala, u kojima nema...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -