Subota, 19 listopada, 2024

Ajatolah hvali smrt vođe Hamasa: Uzdiže se u raj, ali otpor ne staje

Vrlo
Iran’s Supreme Leader Ayatollah Ali Khamenei delivers a televised speech, in Tehran, Iran January 8, 2021. Official Khamenei Website/Handout via REUTERS ATTENTION EDITORS – THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. NO RESALES. NO ARCHIVES.

Iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamenei komentirao je smrt Yahyje Sinwara, vođe Hamasa i organizatora napada na Izrael 7. listopada 2023., naglasivši kako njegova smrt neće zaustaviti tzv. Osovinu otpora. Hamenei je Sinwara opisao kao “blistavo lice otpora” te izjavio da je “časno i s ponosom uzdignut u raj mučenika”.

Sinwar je bio ključna figura Hamasa, organizacije koja djeluje uz podršku Irana, i bio je odgovoran za nedavni val nasilja koji je ponovno zapalio sukobe u Gazi. Osovina otpora, koja uključuje Hamas, libanonski Hezbolah i šijitske skupine u Iraku i Siriji, ima za cilj suprotstavljanje Izraelu i američkom utjecaju na Bliskom istoku.

Hamenei je dodao da smrt Sinwara neće zaustaviti djelovanje Hamasa te da će Iran i dalje stajati uz svoje saveznike na Bliskom istoku. “Ostat ćemo na strani iskrenih boraca,” zaključio je Hamenei, potvrđujući nastavak podrške ovoj mreži antiizraelskih skupina.

 

- Advertisement -

3 KOMENTARI

guest

Uključena je moderacija komentara. Potrebno je određeno vrijeme da se pojavi vaš komentar.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

3 Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Kada bi ISIL okupirao BIH jedino što ne bi mijenjao bila bi Džemalova prćija ili kako ju u šali zovu FTV

Federalna TV širi govor mržnje prema Hrvatima u BIH na način da tekstovoe s hrvatskih portala, u kojima nema...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -