Petak, 18 listopada, 2024

Trump okrivio Zelenskog za početak rata u Ukrajini: Slijedi radikalan zaokret politike ako pobijedi

Vrlo

Trump okrivljuje Zelenskog za rat u Ukrajini i najavljuje radikalan zaokret u politici prema Kijevu

Donald Trump u četvrtak je iznio optužbe protiv ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog, tvrdeći da je upravo on pomogao u pokretanju rata s Rusijom. Ove izjave dolaze u trenutku kada Trump naglašava radikalan zaokret u američkoj politici prema Ukrajini, ukoliko pobijedi na predstojećim izborima 5. studenog.

Bivši predsjednik redovito kritizira Zelenskog zbog milijardi dolara američke vojne pomoći koju je Ukrajina primila od početka rata 2022. godine. U kampanji ga naziva “najvećim trgovcem na svijetu” i ukazuje na njegovu navodnu nesposobnost da postigne mir s Moskvom. Trump je također sugerirao da bi Ukrajina trebala razmotriti ustupke Rusiji u vezi s teritorijem kako bi se došlo do mirovnog sporazuma, što Kijev smatra neprihvatljivim.

U razgovoru za podcast PBD kod Patricka Bet-Davida, Trump je dodatno pojasnio svoje stajalište, rekavši da je Zelenski odgovoran za izbijanje rata. “To ne znači da mu ne želim pomoći jer jako žalim te ljude. No nikad nije trebao dopustiti da taj rat počne. U ratu su svi gubitnici”, rekao je Trump.

Zelenski je Trumpu ranije predstavio svoj “plan pobjede” na sastanku u New Yorku u rujnu, a obojica su istaknula da je njihov susret bio srdačan. Međutim, Trumpovi komentari sugeriraju da će smanjiti američku pomoć Ukrajini ako pobijedi protivnicu iz Demokratske stranke, Kamalu Harris.

Harris je, s druge strane, obećala nastavak podrške Ukrajini, naglašavajući pobjedu ukrajinske nacije kao ključni američki nacionalni sigurnosni interes. Više puta je kritizirala Trumpa zbog njegovog nedostatka čvrstog stava prema ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu.

- Advertisement -

4 KOMENTARI

guest

Uključena je moderacija komentara. Potrebno je određeno vrijeme da se pojavi vaš komentar.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

4 Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Mogu li Vanga i Nostradamus pobijediti NATO?

Dolazi nam godina koja miriše na vatru, dim i proračunate podvale – 2025. U ovom velikom kazalištu sudbine, Nostradamus...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -