Petak, 18 listopada, 2024

Helez zaustavio smjenu Zorana Galića na sjednici Vijeća ministara BiH. Motiv nepoznat…

Vrlo

Na jučerašnjoj sjednici Vijeća ministara BiH, raspravljalo se o razrješenju Zorana Galića s dužnosti zamjenika ravnatelja SIPA-e, no odluka nije donesena zahvaljujući intervenciji ministra obrane BiH, Zukana Heleza.

Galića Tužiteljstvo BiH tereti za protuzakonito primanje dara i zloupotrebu položaja dok je obnašao dužnost ravnatelja Granične policije BiH, zbog čega je za njim raspisana međunarodna tjeralica. Njegova odvjetnica to je negirala.

Galić je trenutno u Hrvatskoj i nedostupan pravosudnim tijelima BiH.

Iako je inicijativa za smjenu Galića bila pripremljena, Helez je, unatoč ranijim javnim izjavama o potrebi smjene, jučer bio protiv da se to izglasa na sjednici.

Zašto je Helez promijenio stav, ostaje nepoznato. Nakon rasprave, dogovoreno je da Ministarstvo sigurnosti, u suradnji s Ministarstvom pravosuđa, dostavi prijedlog za smjenu Galića do sljedeće sjednice, zakazane za 23. listopada.

 

- Advertisement -
guest

Uključena je moderacija komentara. Potrebno je određeno vrijeme da se pojavi vaš komentar.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

0 Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Predsjednik Ortega: Zelenski i Netanyahu su “dva Hitlerova sina”

Nikaragvanski predsjednik Daniel Ortega oštro je kritizirao izraelskog premijera Benjamina Netanyahua i ukrajinskog čelnika Vladimira Zelenskog, uspoređujući ih s...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -