Petak, 18 listopada, 2024

Zašto ih javno imenuju ako će ih Izrael ubiti? Nisu čuli za riječ “tajnost”?

Vrlo

Khaled Mashal, jedan od dugogodišnjih lidera Hamasa, imenovan je za vršitelja dužnosti vođe terorističke organizacije nakon što je Yahya Sinwar, ključni vođa i organizator napada na Izrael u listopadu 2023., ubijen tijekom izraelske vojne operacije u Pojasu Gaze. Prema informacijama libanonske televizije LBCI, Meshal će sada preuzeti ključne zadatke komunikacije s međunarodnim akterima, uključujući Tursku, Katar i Egipat.

Meshalova uloga bit će posebno važna u pregovorima vezanim za razmjenu zarobljenika i potencijalni prekid vatre, iako je Hamas već upozorio da će ti procesi sada postati još složeniji nakon Sinwarove smrti. Situacija oko pregovora postala je središnja tema međunarodnih razgovora, uključujući sastanak između američkog državnog tajnika Anthonyja Blinkena i katarskog premijera Mohameda bin Abdulrahmana Al Tanija.

Prema Izraelskim obrambenim snagama (IDF), Sinwar, koji je bio ključni organizator napada iz 2023., ubijen je u izraelskoj operaciji u Gazi.

- Advertisement -

5 KOMENTARI

guest

Uključena je moderacija komentara. Potrebno je određeno vrijeme da se pojavi vaš komentar.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

5 Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Predsjednik Ortega: Zelenski i Netanyahu su “dva Hitlerova sina”

Nikaragvanski predsjednik Daniel Ortega oštro je kritizirao izraelskog premijera Benjamina Netanyahua i ukrajinskog čelnika Vladimira Zelenskog, uspoređujući ih s...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -