Srijeda, 16 listopada, 2024

Pregovori o plaćama u srednjim školama ŽZH: Čović najavljuje mogući dogovor, sindikati skeptični…

Vrlo

Predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke, Predrag Čović, izjavio je da se pregovori o povećanju plaća za zaposlenike srednjih škola nastavljaju. “Želimo povećati plaće, ali unutar realnih mogućnosti proračuna,” izjavio je nakon sastanka s Nezavisnim sindikatom uposlenih u srednjim školama ŽZH. Cilj sastanka bio je postizanje dogovora o novom Kolektivnom ugovoru, nakon što su djelatnici srednjih škola organizirali prosvjednu šetnju i štrajk upozorenja.

Čović je istaknuo da su pregovori konstruktivni i izrazio optimizam da će se uskoro postići dogovor. Vlada je predložila povećanje plaća od 7%, što su već dogovorili s drugim sindikatima, ali srednje škole još nisu prihvatile taj prijedlog.

S druge strane, predsjednica sindikata, Jasminka Petric, izrazila je nezadovoljstvo zbog nedostatka napretka u osam mjeseci pregovora. Naglasila je da su njihovi prijedlozi kontinuirano odbijani i pozvala Vladu na razumijevanje, dodajući da generalni štrajk nije glavna opcija, ali sindikalne akcije ovisit će o daljnjim pregovorima.

 

- Advertisement -
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

0 Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Zlatan i Carroll: Kad repovi vode bitke, a ego traži pažnju

Zlatan Ibrahimović – čovjek koji je, kažu, igrao za najveće klubove svijeta: Milan, Juventus, Inter, Ajax, PSG, Barcelonu, Manchester...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -