Srijeda, 16 listopada, 2024

Kako danas izgleda prvi “privatni grad” u BiH?

Vrlo

“Tvrtkica” Gulf Real Estate iz Kuvajta nazidala je veliko rezidencijalno naselje Sarajevo Resort Osenik. Smješteno na brdašcu između Pazarića i Tarčina, u općini Hadžići, (Hadžići – tamo đe su nekad bili oni fini multietnični logori Armije BIH, koji su se posljednji zatvorili u BIH, a za koje baš i nema presuda) ovo naselje predstavlja pravi mali turistički raj.

Sarajevo Resort Osenik najavljen je kao velika investicija, s brojnim vilama, ugostiteljskim i zabavnim sadržajima te impozantnim jezerom u središtu. Naselje je dovršeno i opremljeno brojnim sadržajima, no ovih dana djeluje poprilično pusto jer tu uglavnom borave turisti iz arapskih zemalja, a sezona odmora je već završila.

Gulf Real Estate, tvrtka iz Kuvajta, uložila je 35 milijuna maraka u ovaj projekt. Iako je riječ o privatnoj investiciji, naselje je otvoreno za posjete, što je tvrtka više puta naglašavala.

Podsjetimo, u vrijeme početka gradnje Osenika bila je prisutna ekspanzija izgradnje sličnih naselja u BiH namijenjenih kupcima iz arapskih zemalja. Međutim, većina tih projekata nije bila u potpunosti realizirana ili su dovršeni u manjem opsegu nego što je planirano. Osenik se ističe kao najveće naselje te vrste u Bosni i Hercegovini.

 

- Advertisement -

5 KOMENTARI

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

5 Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Zlatan i Carroll: Kad repovi vode bitke, a ego traži pažnju

Zlatan Ibrahimović – čovjek koji je, kažu, igrao za najveće klubove svijeta: Milan, Juventus, Inter, Ajax, PSG, Barcelonu, Manchester...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -