Srijeda, 16 listopada, 2024

DIGAO SARAJEVO NA NOGE JEDNOM REČENICOM: Portreti Alije Izetbegovića i Ratka Mladića nemaju što raditi u školama

Vrlo

Visoki predstavnik Christian Schmidt je nedavno govoreći za Face TV o nastavnom programu u RS kazao da će uraditi sve da se cjelokupan obrazovni sistem u BiH poboljša.

U jednom momentu je zatim je u istu rečenicu i isti kontekst stavio Ratka Mladića i prvog predsjednika Republike BiH Aliju Izetbegovića.

Reakcije na ovu izjavu najbolje bi trebale pojazati Schmidtu koliko je BIH podijeljeno društvo i da je njegova vizija jedinstvenog udžbenika povijesti utopija.

Evo reakcija:

  • 1. Bošnjaci: Sramotno , uvrijedio je sve Bošnjake poredbom Alije i Mladića, neka ide svojoj kući, fašist, nacist, smeće itd.
  • 2. Srbi. Sramotno , uvrijedio je sve Srbe poredbom heroja Mladića s tim islamističkim teroristom i zločincem. Dobro je što smeće nikad nismo priznali.
  • 3. Hrvati: Hrvati slabo daju izjave pa ne znamo koji im je stav

U svakom slučaju nadamo se da sada Schmidt bolje shvaća kakva je zemlja BiH i da ju od sigurnog raspada može spasiti temeljita transformacija iz pseudoustavne monarhije u parlamentarnu demokraciju , prelazak iz 14-federalnih kolonijalnih jedinica u suverenu federaciju triju republika.

- Advertisement -

24 KOMENTARI

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

24 Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Zlatan i Carroll: Kad repovi vode bitke, a ego traži pažnju

Zlatan Ibrahimović – čovjek koji je, kažu, igrao za najveće klubove svijeta: Milan, Juventus, Inter, Ajax, PSG, Barcelonu, Manchester...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -