Srijeda, 16 listopada, 2024

Rusi ne odustaju: Lada Niva će se prodavati i u 2024.

Vrlo

Lada Niva, vječni ruski terenac koji prkosi vremenu i sankcijama, nastavlja svoju epsku vožnju i u 2024. godini! Ovaj niskobudžetni heroj, rođen 1977., i dalje nas podsjeća da ruski duh ne popušta – čak ni kad udare sankcije.

Nakon kratke pauze zbog svjetskih trzavica, Lada je vratila nekoliko ključnih funkcija u igru. ABS sistem, koji je zbog sankcija morao na pauzu, ponovo je u ponudi. Dakle, i klasična Lada Niva Legend i modernija Niva Travel sada dolaze s kočnicama koje ne blokiraju – jer je vožnja puno zabavnija kad možete stati na vrijeme.

Sjetimo se, Niva Travel, poznata i kao bivši Chevrolet Niva, svoj novi identitet dobila je kad su Rusi odlučili da prekinu flert s General Motorsom. Sad, s moderniziranim Euro 5 motorom, koji je u Evropi bio hit još 2009. godine (da, prije 15 godina), Niva Travel juri dalje, iako ostatak svijeta već razmišlja o Euro 7 standardima.

Ako ste fan dodataka, najluksuzniji paket opreme Niva Travel donosi tempomat, putni računar, dvobojne felge i osvijetljenu instrument tablu – pa da se osjećate kao da letite kroz ruske stepe, ali bez krila!

 

A cijene? Naravno da su porasle. Klasična Niva Legend sada startuje od 9.400 eura, dok ćete za Niva Travel izdvojiti 12.300 eura. Ali, šta je to naspram osjećaja vožnje kroz sibirske snježne oluje, znajući da vas ne može zaustaviti ni najgora zima?

Iako su Francuzi digli ruke od ruske suradnje, Lada Niva ne odustaje. I, iskreno, tko bi je mogao kriviti?

- Advertisement -

2 KOMENTARI

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

2 Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Zlatan i Carroll: Kad repovi vode bitke, a ego traži pažnju

Zlatan Ibrahimović – čovjek koji je, kažu, igrao za najveće klubove svijeta: Milan, Juventus, Inter, Ajax, PSG, Barcelonu, Manchester...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -