Srijeda, 16 listopada, 2024

DONJA JABLANICA Napravljena obdukcija stradalih, forenzičari potreseni: Nitko nije preminuo zbog utapanja

Vrlo
04.10.2024., Donja Jablanica, Bosna i Hercegovina – Pripadnici Civilne zastite pretrazuju podrucje u selu Donja Jablanica gdje je kliziste unistilo oko 15 kuca. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Objavljeni su rezultati obdukcije dvadesetero osoba koje su tragično stradale u poplavama u Donjoj Jablanici, Bosna i Hercegovina. Forenzičari su otkrili da niti jedna žrtva nije preminula zbog utapanja, već su svi nastradali od gušenja zemljom i muljem ili uslijed mehaničkih ozljeda izazvanih padanjem stijena i drugih materijala.

Liječnici koji su obavljali obdukciju priznali su kako im je bilo izuzetno teško raditi na ovom slučaju, posebno zbog prirode ozljeda i načina na koji su ljudi izgubili živote.

Tragedija je uzrokovana klizištem koje je zatrpalo selo uslijed odrona iz ilegalnog kamenoloma. Premijer Federacije BiH, Nermin Nikšić, izjavio je kako se tragedija ne bi dogodila da nije bilo kamenoloma, te naglasio da je eksploatacija obavljana bez valjanih dozvola.

Kolektivna dženaza za sve žrtve najavljena je za utorak, a predvodit će je poglavar Islamske zajednice u BiH, Husein efendija Kavazović.

 

- Advertisement -

1 KOMENTAR

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

1 Reakcija
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Zlatan i Carroll: Kad repovi vode bitke, a ego traži pažnju

Zlatan Ibrahimović – čovjek koji je, kažu, igrao za najveće klubove svijeta: Milan, Juventus, Inter, Ajax, PSG, Barcelonu, Manchester...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -