Nedjelja, 6 listopada, 2024

Hrvatska šalje 10 milijuna eura pomoći Bosni i Hercegovini za sanaciju šteta od poplava

Vrlo

Na danas održanoj telefonskoj sjednici Vlade Republike Hrvatske donesena je odluka o slanju hitne pomoći Bosni i Hercegovini zbog katastrofalnih poplava koje su pogodile regiju. Vlada je odlučila alocirati 10 milijuna eura za pomoć stanovništvu i sanaciju štete.

Premijer Andrej Plenković naglasio je važnost solidarnosti s Bosnom i Hercegovinom, prijateljskom i susjednom zemljom, ističući da će ova financijska pomoć biti usmjerena Vijeću ministara BiH kako bi se obnovila infrastruktura i osigurale osnovne potrepštine za stradale i evakuirane.

Uz financijska sredstva, Hrvatska je aktivirala i slanje spasilačkih timova te opreme potrebne za sanaciju terena, a Plenković je naglasio da će Hrvatska ostati otvorena za sve druge oblike pomoći koje zatraže vlasti BiH. “Hrvatska snažno stoji uz BiH u ovoj tragediji”, izjavio je premijer.

Vlada je također zadužila državne institucije da budu u stalnoj komunikaciji s kolegama iz Bosne i Hercegovine i poduzmu sve potrebne korake za pružanje daljnje pomoći. Hrvatska je spremna djelovati putem Ravnateljstva civilne zaštite, vatrogasnih postrojbi, Ministarstva unutarnjih poslova i obrane, te Hrvatskog crvenog križa, ovisno o potrebama.

Ovim činom Hrvatska još jednom pokazuje spremnost za pružanje pomoći susjedima u teškim trenucima, naglašavajući solidarnost i bratski odnos prema BiH u ovim izazovnim vremenima

 

- Advertisement -

21 KOMENTARI

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

21 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Posljednja Amerika

Elon Musk, čovjek koji je katapultirao automobile u svemir i pretvorio tehnologiju u religiju, sada nam predviđa kraj američke...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -