Četvrtak, 3 listopada, 2024

Preživio Hamasov masakr 7. listopada pa ubio jednog od napadača u Tel Avivu

Vrlo

Izraelski vojni rezervist koji je preživio Hamasov masakr na glazbenom festivalu Nova suočio se s dvojicom naoružanih muškaraca koji stoje iza pucnjave i napada nožem u Tel Avivu.

Izraelska policija priopćila je da je u napadu u lučkoj četvrti Tel Aviva ubijeno sedmero ljudi, a 16 ih je ranjeno. Napad se dogodio samo nekoliko minuta prije nego što je Iran lansirao 200 raketa na Izrael.

Video objavljen na internetu prikazuje Leva Kreitmana, koji je šest mjeseci služio kao rezervist u izraelskoj vojsci u Gazi, kako puca iz pištolja na nepoznatu metu.

U drugom videu Kreitman hoda među izraelskim vojnicima koji su bili na mjestu napada. Kreitman je za CNN rekao da je nosio svoj pištolj nakon što je proveo neko vrijeme u IDF-u.

“Iznenadio sam ga sa strane, dao sam sve od sebe”

Prepričao je da je uočio “dvojicu terorista”, od kojih se jedan kretao prema njemu. “Iznenadio sam ga sa strane i pucao”, rekao je Kreitman. “Pokušao sam dati sve od sebe u vrlo ludoj situaciji, usred uzbune i projektila na nebu”, rekao je.

Policija je priopćila da su dvojica naoružanih muškaraca započela “ubilački pohod” u željezničkom vagonu koji se zaustavio na stanici u Jaffi. Zatim su nastavili napad pješice na Jerusalem Boulevardu.

Napadače su zaustavile sigurnosne snage i civili koji su koristili osobno oružje, dodala je policija.

Jedan napadač ubijen, drugi teško ozlijeđen

Izraelske vlasti identificirale su napadače kao Muhammada Maska (19), koji je ubijen na mjestu događaja, i Ahmeda Himonija (25), koji je teško ozlijeđen. Hamas je kasnije preuzeo odgovornost za napad. Dvojica napadača navodno su iz Hebrona, okupiranog palestinskog grada na Zapadnoj obali.

Nakon incidenta Izraelska sigurnosna agencija i snage IDF-a uhitile su niz osumnjičenika optuženih da su bili uključeni u pomaganje naoružanim napadačima.

U objavi na X-u izraelski ministar nacionalne sigurnosti Itamar Ben-Gvir nazvao je Kreitmana “herojem koji je neutralizirao napad” u Jaffi i djelovao “hrabro” u napadu 7. listopada, kad je “spasio mnoge ljude”. Ben-Gvir je pozvao više Izraelaca da se naoružaju.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu osudio je napad i izrazio sućut obiteljima ubijenih./HMS/

- Advertisement -

7 KOMENTARI

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

7 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Čović: Široki Brijeg kao predvodnik pozitivnih procesa u BiH

Predsjednik HDZ-a BiH, Dragan Čović, na završnom predizbornom skupu u Širokom Brijegu, istaknuo je važnost nadolazećih izbora te pozvao...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -