Ponedjeljak, 30 rujna, 2024

8 znakova da ste jači nego što mislite, a da se niste ni trudili

Vrlo

 

  1. Ne bježiš od problema
    • Kada naiđeš na problem, ne skrivaš se od njega niti ga ignoriraš. Umjesto toga, suočiš se s njim, i čak ako nije lako, prihvaćaš da ćeš nešto naučiti iz toga.
  2. Znaš reći “ne”
    • Nije ti problem odbiti nekoga kad ti je već previše obaveza. Znaš da bi ti nova obaveza bila previše i kažeš “ne” bez osjećaja krivnje.
  3. Stojiš pri svom mišljenju
    • Kad svi oko tebe misle drugačije, ne mijenjaš svoje mišljenje samo zato da bi se uklopio. Znaš tko si i u što vjeruješ, čak i ako se to drugima ne sviđa.
  4. Postavljaš granice
    • Znaš reći ljudima što ti je previše i gdje su tvoje granice. Ne bojiš se zaštititi svoje vrijeme i energiju, čak i ako to znači reći prijatelju ili obitelji da ne možeš nešto učiniti.
  5. Brineš za druge, ali ne gubiš sebe
    • Možeš osjetiti kad je netko tužan i pomoći im, ali to te ne uništava emocionalno. Pomažeš, ali znaš sačuvati svoje osjećaje i ne dozvoljavaš da te tuđa tuga previše obuzme.
  6. Prihvaćaš promjene
    • Kad se život promijeni, ne paničariš. Iako promjena zna biti teška, prihvatiš je i prilagodiš se, umjesto da je odbijaš i žališ za prošlim vremenima.
  7. Ugodno ti je biti sam
    • Ne osjećaš se loše kad si sam. Znaš kako uživati u vremenu sa samim sobom, razmišljati i odmarati se, bez potrebe da stalno budeš okružen ljudima.
  8. Nisi se bojiš pokazati osjećaje
    • Kad si tužan ili ljut, ne skrivaš to. Znaš da je u redu biti ranjiv i pokazati kako se osjećaš, umjesto da glumiš da je sve u redu.

Dakle, ako se prepoznaš u nekom od ovih znakova, to znači da si emocionalno jači nego što misliš, čak i ako to ne primjećuješ!

- Advertisement -

2 KOMENTARI

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Plenkoviću cilj da prosječna mirovina bude do 800 eura

U Zagrebu u utorak Blok umirovljenici zajedno (BUZ) organizira prosvjed "Protiv siromaštva" s glavnim zahtjevom Vladi da ispuni obećanje...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -