Ponedjeljak, 30 rujna, 2024

Mario Kordić: Mostar je u razvojnom zamahu, propisi vrijede za sve pa i za Islamsku zajednicu

Vrlo

Istaknuo je kako je mandat preuzeo u teškim okolnostima s obzirom na to da je Mostar prethodno godinama bio bez Gradskog vijeća i potpuno zapušten. Kordić je dogovorio o procesima ujedinjenja gradskih poduzeća, rekonstrukciji gradskih ulica, sanaciji deponije Uborak i drugim “komunalnim” temama.

Kao jedan od ključnih uspjeha svoga mandata istaknuo je revitalizaciju Zračnu luke Mostar kao ključne točke turističkog razvoja grada.

Gradonačelnik je istaknuo i kako se jako uno radilo na povećanju gradskog proračun te da je proračun tri puta povećan kroz četiri godine te sada iznosi oko 157 milijuna KM godišnje.

“Nužno je da krenemo kvalitetno upravljati turizmom. Na dobrom smo putu ali trebamo i dosta toga dodatno učiniti”, rekao je Kordić.

Detaljno je opisao i proces izgradnje gradske sportske dvorane i olimpijskog bazena.

Kordić je naglasio kako Mostar i dalje jest opterećen događajima iz 1990.-ih, ali i da je grad znatno “ujedinjeniji” nego što se to čini temeljem medijskih izvještaja.

“Svaki incident u Mostaru se predstavljao kao nacionalno motiviran, ali to često nije točno”, rekao je.

Rekao je i kako su se odnosi s SDA i Islamskom zajednicom s vremenom pogoršali, iako su na početku mandata bili jako dobri.

Govorio je o tomu kako je nužno da svi, pa i Islamska zajednica, poštuju zakone i grade u skladu s propisima.

“Ono što mi silno smeta jest da se stvorio narativ kako Hrvati tobože Bošnjacima ne daju da se nešto gradi na zapadnoj obali Neretvi. To jednostavno nije istina, nego se moraju poštovati propisi”, rekao je Kordić.

Gradonačelnik je govorio i o problemima s Partizanskim spomen grobljem i državnom imovinom.

Opširnije pogledajte u videu.

- Advertisement -

3 KOMENTARI

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Postoji mnogo Monica, ali samo je jedna Monica Bellucci

https://twitter.com/VanityFairIt/status/1840649127933456750?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1840649127933456750%7Ctwgr%5Eb6f44e68400bcf3c08a50c43edcf2cede6febb7d%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fbljesak.info%2Fkultura%2Ffilm-tv%2Fpostoji-mnogo-monica-ali-samo-je-jedna-monica-bellucci%2F468202Monica Bellucci, talijanska je filmska glumica i model, rođena je na današnji dan, 30. rujna 1964. u mjestu Città...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -