Ponedjeljak, 30 rujna, 2024

PUTIN: Rusija će ostvariti sve ciljeve u Ukrajini

Vrlo

 

Predsjednik Rusije Vladimir Putin, povodom druge godišnjice aneksije ukrajinskih regija, poručio je kako će Rusija “postići sve svoje ciljeve” u Ukrajini, uvjeravajući pritom ruski narod da je “istina na našoj strani”.

U svom obraćanju putem videosnimke, povodom Dana ujedinjenja s ukrajinskim regijama Luhansk, Donjeck, Zaporižja i Herson, Putin je kazao da Rusija nije imala izbora nego zaštititi ruski govoreće stanovništvo od onoga što naziva “neonacističkom diktaturom i radikalnim nacionalizmom”.

“Nismo napustili svoju braću i sestre,” rekao je Putin, opravdavajući tako “specijalnu vojnu operaciju”, dok rat u Ukrajini i dalje traje. “Borimo se za sigurnu i uspješnu budućnost naše djece i unuka,” dodao je, naglašavajući dugoročne ciljeve Rusije.

Putin je 30. rujna 2022. službeno potpisao aneksiju ovih ukrajinskih regija, iako Rusija još uvijek ne kontrolira njihovu cjelokupnu teritoriju. No, prema Putinovim riječima, svi ciljevi će biti ispunjeni.

 

- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Karate klub Široki Brijeg najuspješniji klub na turniru u Mostaru

Ove nedjelje u Mostaru se održao 3. Zrinjski karate kup u odličnoj organizaciji karate kluba Zrinjski Mostar, koji je...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -