Četvrtak, 26 rujna, 2024

Hezbolah gađa bazu Mossada u Tel Avivu

Vrlo

Sirene upozorenja oglasile su se u izraelskoj ekonomskoj prijestolnici Tel Avivu kada su sustavi protuzračne obrane presreli raketu zemlja-zemlja koja je preletjela iz Libanona, izvijestila je izraelska vojska.

Nema izvještaja o šteti ili žrtvama, a vojska je navela da nije došlo do promjena u uputstvima civilne obrane za središnji Izrael. Sirene su se oglasile i u drugim dijelovima središnjeg Izraela, uključujući grad Netanyu.

Pokret Hezbolaha, koji podržava Iran, ispalio je stotine projektila i raketa na Izrael u posljednjim danima, dok se sukob na granici s južnim Libanonom naglo intenzivirao. Izraelska vojska izvela je najteže zračne napade ovog tjedna, gađajući vođe Hezbolaha i pogodivši stotine ciljeva duboko u Libanonu, pri čemu je ubijeno više od 500 ljudi, a više od 1.800 je ranjeno.

U utorak je u napadu u Bejrutu ubijen viši zapovjednik Hezbolaha Ibrahim Qubaisi, koji je vodio raketne snage grupe. U srijedu je Hezbolah priopćio da je lansirao raketu na sjedište Mossada u blizini Tel Aviva, tvrdeći da je izraelska obavještajna agencija odgovorna za ubojstvo njihovih vođa i uništavanje komunikacijske opreme.

- Advertisement -

7 KOMENTARI

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

7 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

INTERVIEW: Fr. John Anthony Boughton, poglavar zajednice “sivih fratara” iz Bronxa

Fr. John Anthony Boughton, američki franjevac i poglavar zajednice "sivih fratara" iz Bronxa, nekada je bio vojnik, švercer i...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -