Srijeda, 25 rujna, 2024

Novi način plaćanja u Njemačkoj – “Klikni i plati” stiže u online trgovine

Vrlo

BERLIN – Njemačka uskoro uvodi novi način plaćanja pod nazivom “Click and Pay”, koji bi mogao značajno promijeniti način na koji kupci obavljaju svoje financijske transakcije. Iako ovu opciju trenutno koriste samo rijetki, stručnjaci vjeruju da bi mogla postati široko prihvaćena u nadolazećim mjesecima.

Sve više Nijemaca prelazi s gotovine na digitalne metode plaćanja i kartice. No, “Click and Pay” donosi novi nivo fleksibilnosti i brzine, omogućujući korisnicima da plate svoje račune u samo nekoliko sekundi. Ovaj sustav plaćanja je siguran i jednostavan, s posebnim naglaskom na online trgovine, gdje već sudjeluje više od 15.000 trgovaca, a taj broj ubrzano raste.

Za razliku od drugih metoda, “Click and Pay” nastoji postati konkurencija etabliranim platformama poput PayPala. Korisnici unose podatke o svom računu, a iznos se automatski tereti u roku od nekoliko dana. Ono što ovu metodu čini posebno jednostavnom je to što je za plaćanje potrebna samo e-mail adresa. Nakon potvrde kupnje, transakcija je završena bez potrebe za dodatnim podacima.

Naravno, za korištenje ove usluge potrebna je registracija, koja uključuje autorizaciju plaćanja određenih iznosa, čime se smanjuje rizik od prevara. Veliki igrači poput Media Markta, Saturna, Lidla i Kauflanda već sudjeluju u ovom procesu putem svojih online trgovina.

Kako se predviđa, zahvaljujući fleksibilnosti i brzini, sve veći broj kupaca u Njemačkoj isprobat će “Click and Pay” u narednim tjednima i mjesecima, donosi Fenix-Magazin.

- Advertisement -

1 KOMENTAR

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Pogledajte koliko će se plaćati porezi na apartmane

NAJAM apartmana desetljećima je bili porezno favoriziran u Hrvatskoj. To se počelo mijenjati s poreznim izmjenama koje su stupile...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -