Subota, 21 rujna, 2024

Jesu li Hrvati normalni? Pustili su vampira iz sarkofaga i to smatraju uspjehom…

Vrlo

Pa stvarno, da se čovjek zapita jesu li Hrvati normalni. Dakle, nađu sarkofag iz 13. stoljeća, u njemu kostur bez glave, a na mjestu glave – konjska čeljust. I što im pada na pamet? Otvoriti ga, naravno! Jer ništa ne vrišti “dobra ideja” kao otvaranje groba u kojem možda leži – vampir.

Zbilja, kao da nas sve te priče o drevnim kletvama nisu ništa naučile. Pronađu sarkofag na pet metara dubine u Pakracu, sve lijepo konzervirano, i naravno, što će arheolozi nego zaviriti unutra. A unutra… vampir? Ljudi su u srednjem vijeku vjerovali da zle osobe nastavljaju progoniti žive i poslije smrti, pa su ih sakatili, često odsijecajući glavu. I tako, evo ti kostura bez glave, na čijem su mjestu stavili konjsku čeljust i malo magične zemlje, da osiguraju da se vampir ne vrati među nas obične smrtnike.

Ali tko još vjeruje u te stvari, zar ne? Ako su naši preci mogli skrojiti ovakvu bizarno sofisticiranu zaštitu od povampirenih duša, zašto mi ne bismo malo prokopali po tome, čisto da vidimo što će se dogoditi. Ovaj sarkofag, kako se čini, pripadao je važnoj osobi, netko tko je bio sahranjen s najvišim počastima – iako bez glave, što je, izgleda, bio samo mali detalj. A sad, arheolozi su otvorili tu kutiju Pandore i – tko zna što nas sve čeka.

Nije dosta što imamo klimatske promjene i inflaciju, još nam samo nedostaje povampireni srednjovjekovni junak iz Pakraca.

- Advertisement -

1 KOMENTAR

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Siniša Hajdaš Dončić novi je predsjednik SDP-a

Siniša Hajdaš Dončić novi predsjednik SDP-a: Milanovićev čovjek trijumfirao na unutarstranačkim izborimaBivši zagorski župan i bivši ministar prometa Siniša...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -